Υγεία

Εξωφρενικό: Μείωσαν κατά 50.000 τα μοριακά τεστ κορονοϊού σε ένα δεκαήμερο! (πίνακας)


Τα επίσημα στοιχεία αποκαλύπτουν την επικίνδυνη τακτική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Σε επικίνδυνη μείωση του αριθμού των τεστ κορονοϊού, κατά 50.000 στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, με προφανή σκοπό να εμφανίζουν μειωμένα κρούσματα, προχώρησαν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η τακτική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, οι οποίοι εν μέσω κορύφωση του β΄ κύματος της πανδημίας, αποφάσισαν να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των διενεργούμενων τεστ.

Αντίθετα άλλα κράτη, αυξάνουν το πλήθος των τεστ προκειμένου να εντοπίζουν άμεσα εστίες του κορονοϊού και να λαμβάνουν μέτρα απομόνωσης των μολυσμένων, ώστε να αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά η πανδημία. Όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των τεστ, τόσο μεγαλύτερο είναι δείγμα του πληθυσμού που ελέγχεται και εντοπίζονται γρηγορότερα τα όποια κρρούσματα υπάρχουν.   

Επισημαίνεται ότι ο μεγάλος αριθμός των τεστ ήταν το «όπλο» της Κίνας για να εξαλείψει την πανδημία.

Στην Ελλάδα όμως η πανδημία «αντιμετωπίζεται» από την κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά. Καθώς η πανδημία δεν υποχώρησε στις αρχές Δεκεμβρίου που επρόκειτο να λήξει το β΄ Lockdown και ενώ η πίεση από τα κλειστά καταστήματα αυξάνεται, φαίνεται πως επιχειρείται η τεχνητή μείωση των κρουσμάτων, ώστε να φανεί υποχώρηση της πανδημίας

Ενδεχομένως, η μείωση των τεστ να είναι και αποτέλεσμα της υπόγειας κόντρας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση της πανδημίας, με τη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων  αλλά σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την αιτία, είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή, για την υγεία του πληθυσμού.

Το μεγάλο «κούρεμα» των τεστ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που ανακοινώνονται καθημερινά και δημοσιοποιούνται από τον ίδιο και από την κυβέρνηση, στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, έπεσε «πέλεκυς» στους αριθμούς των τεστ, σε σύγκριση με το β΄ δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στο διάστημα από την 21η μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου διενεργήθηκαν συνολικά 174.703 μοριακά τεστ σε ολόκληρη τη χώρα.
Το αμέσως προηγούμενο δεκαήμερο, από την 11η μέχρι και την 20ή Νοεμβρίου, είχαν πραγματοποιηθεί 222.867 μοριακά  τεστ Covid-19.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (1-10) πραγματοποιήθηκαν 200.238 μοριακά τεστ.
Όπως προκύπτει, στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν μειωμένα κατά 48.164 σε σχέση με το β’ δεκαήμερο του προηγούμενου μήνα ή κατά 21,6%.
Επίσης σε σχέση με το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, τα μοριακά τεστ του γ΄ δεκαήμερου, ήταν μειωμένα κατά 25.534 ή κατά 12,8%.
Παρατηρείται μια συστηματική μείωση του αριθμού των τεστ, καθημερινά, μετά τα μέσα Νοεμβρίου, περίοδος κατά την οποία γέμισαν ασφυκτικά οι ΜΕΘ και εκτοξεύτηκαν οι νεκροί στους 100 καθημερινά.

test_10hmero

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα