Αγορές

Με τζίρο... περιπτέρου το χρηματιστήριο -Απνοια και σταθεροποίηση


Σε ρυθμούς καλοκαιρινής ραστώνης κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, εμφανίζοντας εικόνα σταθεροποίησης και "συμπτώματα κόπωσης". Υποτονικές συναλλαγές, τζίρος εξαιρετικά χαμηλός, διακυμάνσεις μικρού εύρους που δείχνουν  ότι δεν υπάρχει σαφής βραχυχρόνια τάση. Μικρή άνοδο της τάξεως του 0,20% καταγράφουν αυτή την ώρα οι δύο βασικοί δείκτης, οριακά στο κόκκινο ο τραπεζικός

Η νέα έκθεση της Standard and Poor’s που αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες «μετ' επαίνων» για τις επιδόσεις και τις προοπτικές τους, δεν είχε ουσιαστική επίδραση στο ΧΑ. Μικρή η επίδραση και από το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη σαρωτική επικράτηση των Εργατικών στις βρετανικές εκλογές και εν αναμονή του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών, όπου έχει προεξοφληθει "πρωτιά" της λεπενικής ακροδεξιάς, χωρίς όμως πλειοψηφία που θα της επέτρεπε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Στο Παρίσι ο CAC40 κερδίζει 0,45%, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,80%, στο Λονδίνο ο FT-100 ενισχύεται κατά 0,25%.

 Οσον αφορά το ΧΑ, αναλυτές, επισημαίνουν ότι η αγορά δεν έχει βρεί ακόμη καταλύτες ικανούς να διαμορφώσουν τάση. Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα, οι διανομές μερισμάτων και οι πληροφορίες για επιχειρηματικά deals.

Ενθαρρυντική ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς το γεγονός ότι ο ΓΔ διέσπασε δύο διαδοχικές αντιστάσεις και κινείται πλέον στην περιοχή των 1.435-1.440 μονάδων, που μπορεί να γίνει πάλι βάση στήριξης και αφετηρία νέου κύκλου ανόδου-ανάκαμψης

Μετοχές και δείκτες

Αρνητικό στοιχείο στη σημερινή συνεδρίαση ο απελπιστικά χαμηλός τζίρο -μόλις 13 εκατ. ευρώ σε δύο ώρες συναλλαγών.
Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί από τις 1.436,56 μονάδες (+0,05%) μέχρι τις 1.440,67 (+0,34%). Τώρα βρίσκεται στις 1.439 με κέρδη 0,23%.
Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,18% στις 3.508,9 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητος ο δείκτης των mid caps
 Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από -0,15% μέχρι +0,51% και τώρα σημειώνει ανεπαίσθητη άνοδο 0,08%. Με θετικόπρόσημο η Εθνική (+0,8%), σχεδόν αμετάβλητες η Πειραιώς και η Τρ. Ελλάδος. Στο κόκκινο Attica Bank -1,8%, Optima -1,4%, Alpha -0,2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν οι Σαράντης +2,7%, ΕΛΠΕ +2,2%, ΕΥΔΑΠ +1,5%, Aegean και Cenergy +1,2%, Motor Oil και Autohellas +1%, Βιοχάλκο +0,5%.

 Με απώλειες ΔΕΗ και Ελλάκτωρ -0,4%, Lamda -0,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα