Επιχειρήσεις

Με 99,09% η Quest στην ΓΕΔ/Τασόγλου


Στην πόρτα εξόδου από το ΧΑ βρίσκεται η εταιρεία κλιματιστικών και ηλεκτρικών συσκευών "ΓΕ Δημητρίου" (πρώην Τασόγλου-Delonghi), καθώς o όμιλος Quest έχει συγκεντρώσει το 99,089% των μετοχών της και σκοπεύει να την αποσύρει από το χρηματιστήριο.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Quest κάλυψε το σύνολο της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου, εισφέροντας 5 εκατ. ευρώ και πήρε όλες τις νεοεκδοθείσες μετοχές, κατ' εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης και εξυγίανσης της εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ κατέχει 124.853.700 μη εισηγμένες μετοχές της ΓΕΔ, επί συνόλου 125.000.000 μη εισηγμένων και 1.001.643 εισηγμένων.

Το συνολικό ποσοστό των μέχρι τώρα βασικών μετόχων της ΓΕΔ (Γ. Δημητρίου, Σπ. Τασόγλου, Μ. Κρικοριάν, Ανδρ. Δάφνη και Κων. Βελάνη) περιορίστηκε σε 0,52%. Σε χέρια μικρομετόχων έχουν απομείνει μετοχές που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσοστό 0,49%.

Η ΓΕ Δημητρίου θα προσθέσει φέτος περί τα 32 εκατ. ευρώ στον ενοποιημένο τζίρο του ομίλου Quest και θα ενισχύσει την παρουσία του στην αγορά κλιματιστικών. Ο όμιλος σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 25 εκατ. ευρώ για την πλήρη εξυγίανση της εταιρείας και την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων της.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Quest