Επιχειρήσεις

Η Quest παίρνει την «ΓΕ Δημητρίου» μέσω ΑΜΚ και την βγάζει από το ΧΑ


Αλλάζει χέρια και φεύγει από το χρηματιστήριο η εταιρεία εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών «ΓΕ Δημητρίου» (πρώην «Τασόγλου- DeLonghi»), που περιέρχεται στον όμιλο Quest/Φέσσα μέσω ΑΜΚ και μετά από αναδιάρθρωση-κούρεμα υποχρεώσεων.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου 5 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθεί περίπου κατά 96% από την Quest, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές θα δοθούν κατά προτίμηση στους υφιστάμενους μετόχους - αν εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

 Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ η Quest θα κατέχει 95%-99% της εταιρείας και θα κινήσει τη διαδικασία απόσυρσης της από το ΧΑ.

Εχει προηγηθεί συμφωνία εξυγίανσης, που προβλέπει αναδιάρθρωση δανεισμού της «ΓΕΔ» με κούρεμα των υποχρεώσεων της κατά  66,7% (από 48,7 εκατ. ευρώ θα περιοριστούν σε 16,2 εκατ.).

Η έμμεση εξαγορά πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο ο όμιλος Quest να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του τα brands που αντιπροσωπεύει και διακινεί η «ΓΕΔ», η οποία είναι επίσημος αντιπρόσωπος- διανομέας των κλιματιστικών Toyotomi και των ηλεκτρικών συσκευών ΙΖΟΛΑ,  Singer, Kerosun κλπ..

Με την κίνηση αυτή ο όμιλος Quest/Φέσσα θα προσθέσει στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του ετήσιο τζίρο περίπου 35 εκατ. ευρώ, με σημαντικά περιθώρια κέρδους. Παράλληλα θα αποκτήσει ηγετική θέση στην αγορά κλιματιστικών, όπου έχει ήδη παρουσία με την φίρμα Gree.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα