Υγεία

Μάχη Λιακουνάκου-Farallon στη Euromedica, μπλόκαραν το ταμείο


Στις αίθουσες των δικαστηρίων συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των μεγαλομετόχων της Euromedica. Νέο “επεισόδιο” σ' αυτό το σίριαλ, η δέσμευση του ταμείου, των λογαριασμών και της κινητής περιουσίας της εταιρείας, ώσπου να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Farallon Capital.

Το ξένο fund που κατέχει 17,5% της Euromedica και έχει εξαγοράσει δάνειά της 84 εκατ. ευρώ, κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρείας για "υπεξαίρεση ρευστότητας" - ότι μετέφερε ρευστότητα από το δίκτυο διαγωνιστικών κέντρων  και από θυγατρικές σε τρίτες επιχειρήσεις.

Προσέφυγε στα  δικαστήρια και επέτυχε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή στο ταμείο και στα κινητά περιουσιακά στοιχεία της Euromedica. Ωσπου να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και να εκδοθεί σχετική απόφαση, η εταιρεία δεν θα μπορεί να κάνει καμία πληρωμή, πέραν της μισθοδοσίας προσωπικού.

Δυσχεραίνεται έτσι η λειτουργία των διαγνωστικών μονάδων και των εργαστηρίων της, που μπορεί να αντιμετωπίσουν ελλείψεις υλικών.

Στόχος της Farallon είναι να φέρει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση τον βασικό μέτοχο (Θωμά Λιακουνάκο/Axon), ώστε να συναινέσει σε λύσεις όπως η μετοχοποίηση υποχρεώσεων και η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση, που θα της επιτρέψουν να εξασφαλίσει τον μετοχικό έλεγχο της Euromedica

Διαβάστε επίσης