Πολιτική

Μαρινάκης-ΠΑΟΚ διχάζουν τη ΝΔ – Στο στόχαστρο και ο Μητσοτάκης


Σε πολιτικό επίπεδο επεκτείνεται τώρα η αντιπαράθεση Μαρινάκη- Σαββίδη/ Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ, προκαλώντας εσωτερικές τριβές στη ΝΔ και αμηχανία στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται πλέον εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Προσπαθώντας να βρει λύση για να «πέσει στα μαλακά» ο ΠΑΟΚ και να αποτρέψει χιονοστιβάδα αντιδράσεων με πολιτικό κόστος για την ίδια, η κυβέρνηση προκαλεί  την οργισμένη αντίδραση της πλευράς Μαρινάκη. Μέσω των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης ο εφοπλιστής πρόεδρος του Ολυμπιακού και νέος βαρόνος των media εξαπολύει επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «υποκύπτει στον εκβιασμό».

Στο στόχαστρο βάζει και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο η πλευρά Μαρινάκη αποδίδει πρόθεση να μπλοκάρει  τη Δικαιοσύνη. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα in.gr του συγκροτήματος: «Ο Μητσοτάκης έτοιμος να πετάξει κουβέρτα στην ερπύστρια της δικαιοσύνης για χάρη του ΠΑΟΚ»
Στο κείμενο αναφέρεται ότι η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε αποτελεί «πλυντήριο για όσους παρέβησαν τους νόμους».

Πειραιώτες και «φίλοι»

Κι ενώ βορειολλαδίτες βουλευτές και στελέχη της ΝΔ έχουν λάβει αναφανδόν θέση υπέρ του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη – με χαρακτηριστική περίπτωση τον διαγραφέντα σήμερα ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη – η αντίπαλη πλευρά κινητοποιεί Πειραιώτες και άλλους νεοδημοκράτες βουλευτές της δικής της «σφαίρας επιρροής», με στόχο την άσκηση πιέσεων προς την κυβέρνηση.

Επικαλούμενοι την τήρηση των νόμων και την ανάγκη να αποφευχθεί «εθνικός διχασμός εξ αιτίας του ποδοσφαίρου», ευθυγραμμίζονται ουσιαστικά με τη γραμμή Μαρινάκη και ζητούν από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να μην προσφέρουν σανίδα σωτηρίας στον ΠΑΟΚ.

Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται σχίσμα στη ΝΔ, να δημιουργούνται εσωτερικά μέτωπα και το κόμμα να εμφανίζεται διχασμένο, με ορατό τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης των «εμφύλιων» αντιπαραθέσεων

Δηλώσεις βουλευτών

Σε γενικές γραμμές οι τοποθετήσεις των βουλευτών  που συμπαρατάσσονται με την πλευρά Μαρινάκη είναι ότι «κανείς δεν πρέπει να διχάζει τον λαό, ούτε να παρεμβαίνει στο έργο και τις αποφάσεις των ανεξάρτητων αρχών». Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά, Γιάννης Μελάς δήλωσε στο in.gr του συγκροτήματος Μαρινάκη:

Οι διχαστικές δηλώσεις από συγκεκριμένα κέντρα και η προσπάθεια αναγωγής σε εθνικό ενός θέματος που αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, προκαλεί σκέψεις και μας προβληματίζει για τους πραγματικούς σκοπούς των κέντρων αυτών.

 Ο Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιά αναφέρει σε δήλωσή του:

Οφείλουμε να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με σεβασμό στην ανεξαρτησία της. Κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν…μπάλα εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα και όχι αυτά της διαφάνειας και της τήρησης των Νόμων. Κανείς δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα με διχασμό και μάλιστα σε κρίσιμες εθνικές στιγμές. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και θέλω να πιστεύω ότι με αυτό το γνώμονα θα κινηθεί η όποια νομοθετική της πρωτοβουλία, που δεν θα εξομοιώνει τους θύτες με τα θύματα και θα αποκαθιστά το κύρος του «βασιλιά των σπορ» του ποδοσφαίρου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, δήλωσε:

O νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν εκβιάζεται. Η διεθνής συγκυρία μας θέλει ενωμένους κι όχι να διχαζόμαστε.

O εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , Τάσος Γαιτάνης, δήλωσε:

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την πορεία της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, αλλά και σε μια χρονική στιγμή που η χώρα ξεφεύγει απο την κρίση, το τελευταίο που χρειάζεται είναι νέοι διχασμοί.
Η απόφαση του πρωθυπουργού για νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για τα θέματα που γνωμοδότησε η ΕΕΑ είναι σωστή. Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων, έχει ως σκοπό το συμφέρον της χώρας και τη διαφύλαξη της ενότητας των Ελλήνων. Τέτοιες ώρες δε χρειάζονται ούτε διχαστικές, ούτε εκβιαστικές φωνές.

 

Διαβάστε επίσης