Πολιτική

Μαίνεται η διαμάχη Κοτζιά με Μαξίμου


Συνεχίζεται το σκληρό «πολιτικό» ροκ ανάμεσα στο Νίκο Κοτζιά και το Μαξίμου, λίγα 24ωρα μετά την παραίτηση του πρώτου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Η κυβέρνηση δια στόματος εκπροσώπου της Δημήτρη Τζανακόπουλου, χαρακτήρισε ακατανόητη την παραίτηση Κοτζιά, με τον τελευταίο να απαντά άμεσα, ζητώντας τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησής του.

«Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός Αμυνας και πρόσθεσε «αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι».

Ο Νίκος Κοτζιάς υποστήριξε πως «κατευθύνεται εναντίον μου «οχετός με στοχευμένες διαρροές για τα δήθεν απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ. Αυτά ελέγχονται από επιτροπή ανώτατων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή. Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα. Δεν υπάρχει θέμα με τις απόρρητες δαπάνες, το ξεκαθάρισε πάρα πολύ καλά ο πρόεδρος της Βουλής». 
Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, ο οποίος κ.Κοτζιάς επιτέθηκε εκ νέου στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι με τις πράξεις και τα λόγια του «εκφεύγει της εθνικής γραμμής». Προειδοποίησε, μάλιστα πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου ο έλεγχος για τα απόρρητα κονδύλια να επεκταθεί και στα υπόλοιπα υπουργεία, ανάμεσα στα οποία και το υπουργείο Άμυνας.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την ελπίδα του, «η Συμφωνία να πάει καλά, γιατί αν δεν πάει θα δουν πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα».


 

Διαβάστε επίσης