Διεθνή

Κορωνοϊός: Η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να φθάνει τις 27 ημέρες


Μεγαλύτερη φαίνεται πως είναι η περίοδος επώασης του νέου κορωνοϊού, καθώς ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι παρουσίασε συμπτώματα 27 κι όχι 14 ημέρες μετά τη μόλυνση.

Ο άνδρας, του οποίου ανακοινώθηκε μόνο το επίθετο, Τζιάνγκ, μετέβη στις 24 Ιανουαρίου με το αυτοκίνητό του στη Σενόνγκτζια, στη βορειοδυτική Χουμπέι, από την ανατολική Εζού, όπου ήρθε σε επαφή με την αδελφή του, η οποία είχε μολυνθεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Χουμπέι, της επαρχίας που αποτελεί το επίκεντρο του ιού.

Παρουσίασε πυρετό στις 20 Φεβρουαρίου και διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό μία ημέρα αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Χουμπέι.

Παράλληλα, ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, ζήτησε την υλοποίηση πολλαπλών μέτρων για την αύξηση της παραγωγής, αλλά και για την διάθεση ιατρικών ειδών και υλικών ως προς τον έλεγχο της επιδημίας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Κίνας έγιναν χθες, στην διάρκεια επιθεώρησης της παραγωγής ιατρικών ειδών στην περιοχή Χαϊντιάν του Πεκίνου.

Θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για την υποστήριξη της πρόληψης ως προς την εξάπλωση της επιδημίας, αλλά και του ελέγχου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλοποίηση της επιστροφής των εργαζομένων στις εργασίες τους, αλλά και η αποδοτική λειτουργία της παραγωγής, όπως δήλωσε ο Λι.