Ελλάδα

Κέρδισαν άλλη μία μάχη με τον πατέρα τους οι αδελφοί Αγγελόπουλοι


Άλλη μία κρίσιμη μάχη  στον πολυετή δικαστικό πόλεμο με τον πατέρα τους φαίνεται ότι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός  Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας εξέδωσε απόφαση με την οποία ουσιαστικά τους αναγνωρίζει ως μετόχους και νόμιμους εκπροσώπους της παναμέζικης εταιρείας Grattan,  μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την ελβετική Ferrowohlen.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο – αντίστοιχο του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα – ακύρωσε προγενέστερη απόφαση του Εμποροδικείου του Ααράου, κρίνοντας ότι δεν έλαβε υπόψη τη νομοθεσία του Παναμά, βάσει της οποίας πρέπει να καθορισθεί ποιος εκπροσωπεί την παναμέζικη εταιρεία και ποιοι είναι οι μέτοχοί της.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αποφάσεις παναμαϊκών και ελληνικών δικαστηρίων, που δικαίωσαν τους αδελφούς Αγγελόπουλους στη νομική και οικονομική διαμάχη  με τον πατέρα τους.

Το βασικό θέμα που κρίνεται ενώπιον των δικαστηρίων είναι αν τα δύο αδέλφια είναι ισότιμοι μέτοχοι-εταίροι σε επιχειρήσεις της οικογένειας (όπως η παναμέζικη Grattan  και η ελβετική Ferrowohlen), ή αν  οι συμμετοχές τους αποτελούν δωρεά του πατέρα τους, η οποία μπορεί να ανακληθεί «λόγω αχαριστίας» - όπως ισχυρίζεται ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Πάντως η υπόθεση δεν κλείνει ούτε με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Ελβετίας, που δικαιώνει τα δύο παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών έχουν ακόμη στη διάθεσή τους πολλά «όπλα» και ένδικα μέσα για να συνεχίσουν τον πόλεμο.

Αλλωστε το οικονομικό αντικείμενο της αντιπαράθεσης είναι πολύ μεγάλο – αφορά την κυριότητα επιχειρήσεων  και περιουσιακών στοιχείων αξίας άνω των 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης