Αγορές

Καταστροφή στο ΧΑ: Τράπεζες -15%, blue chips στο -20%!


Διαστάσεις πραγματικής καταστροφής προσλαμβάνει η κατάρρευση των μετοχών στο ΧΑ, που συνεχίζεται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Κεφαλαιοποίηση περίπου 2,2 δισ. ευρώ χάνεται στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ οι συνολικές απώλειες σε τρεις εβδομάδες υπερβαίνουν τα 20 δισ. Μόνον στις τράπεζες έχουν εξανεμισθεί 5, 2 δισ. ευρώ, ενώ οι σημερινές απώλειες προσεγγίζουν τα 800 εκατ. ευρώ

Στο -15,6%  βυθίζεται αυτή την ώρα ο τραπεζικός δείκτης, ενώ ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά  9,2%.

 Στο -20,6%(!) η Εθνική,  η Eurobank και η Πειραιώς χάνουν 16,5%, Alpha -12,4%, Attica Bank -10%.

 Στα εμποροβιομηχανικά blue chips κατά 19% μειώνεται η χρηματιστηριακή αξία της Βιοχάλκο, που είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό συγκρότημα στην Ελλάδα.  Η πολυεθνικών δραστηριοτήτων "ελληνική" Coca-Cola χάνει 15% της αξίας της, όπως και ο κατασκευαστικός κολοσσός Ελλάκτωρ (του πρώην ομίλου Μπόμπολα).

 Η μετοχή της ΔΕΗ που είχε φθάσει στα 4,40 ευρώ, βυθίζεται στα  1,83 ευρώ, με απώλειες 14%, έχοντας χάσει σε διάστημα μηνός 60%!

Από 10% έως 12% χάνουν ο κατασκευαστικός και ενεργειακός όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Motor Oil και ο ΑΔΜΗΕ στο -9% η αεροπορική Aegean και η Lamda, για την οποία φαίνεται τώρα ότι η υλοποίηση του μεγάλου project στο Ελληνικό γίνεται μακρινός στόχος.

 

 

Διαβάστε επίσης