Διεθνή

ΗΠΑ :Ο Ο' Μπράιεν νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας


Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε σήμερα οτι ο Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν θα είναι ο τέταρτος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας επί προεδρίας Τράμπ.
Ο Ο' Μπράιεν θα αντικαταστήσει τον Τζόν Μπόλτον,του οποίου η άποψη για την τακτική που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ σε μία σειρά από διεθνή ζητήματα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή του προέδρου Τράμπ.Αυτό οδήγησε τους δύο άνδρες σε συχνές συγκρούσεις και ο Τράμπ αποφάσισε την αντικαταστασή του.

Ο Ο' Μπράιεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική. Εχει εργαστεί ως  υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής των Ρεπουμπλικανών κατά την διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών καθώς και σε διάφορες άλλες θέσεις, μεταξύ αυτών και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 Αξίζει να σημειωθεί οτι έχει διατελέσει διαπραγματευτής του Λεύκου Οίκου για τις καταστάσεις ομηρίας.
«Έχω εργαστεί επί μακρόν και σκληρά με τον Ρόμπερτ. Θα κάνει σπουδαία δουλειά», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές εγκρίνουν την ανάληψη της θέσης αυτής από τον Ο Μπράιεν. «Καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνο μέρος είναι ο κόσμος. Επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες ως διαπραγματευτής μας σε καταστάσεις ομηρείας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ. «Θα είναι ένας πολύ καλός σύμβουλος πολιτικής».

Διαβάστε επίσης