Διεθνή

Η Γαλλία είχε διασφαλίσει την άμυνα των βάσεών της στη Μ. Ανατολή - Καλεί τους Γάλλους να φύγουν από το Ιράν


Η Γαλλία είχε διασφαλίσει τη «νόμιμη άμυνα» των βάσεών της στη Μέση Ανατολή τη στιγμή της ιρανικής επίθεσης με στόχο το Ισραήλ, χάρη σε "μέσα" αντιαεροπορικής προστασίας, δήλωσε σήμερα γαλλική στρατιωτική πηγή, μετά τη δήλωση του Ισραήλ ότι η Γαλλία το βοήθησε να "αποτρέψει" την ιρανική επίθεση.

"Συμβάλαμε στην επιτήρηση και την προστασία των αποτυπωμάτων (βάσεων, σ.σ.) πάνω στα οποία έχουμε αναπτυχθεί με αμυντικά μέσα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτική πηγή.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι η Γαλλία ήταν μία από τις χώρες που βοήθησαν το Ισραήλ να αμυνθεί από την άνευ προηγουμένου αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν τη χθεσινή νύχτα, Σαββάτου προς Κυριακή.

Η Γαλλία είναι παρούσα σε αρκετές βάσεις στη Μέση Ανατολή, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράκ, και αναπτύσσει τακτικά θαλάσσια και αεροπορικά μέσα στην Ανατολική Μεσόγειο και περιμετρικά της Ερυθράς Θάλασσας.

Σύσταση προς τους Γάλλους να φύγουν προσωρινά από το Ιράν

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους Γάλλους πολίτες να "φύγουν προσωρινά από το Ιράν", λόγω του "κίνδυνου στρατιωτικής κλιμάκωσης" μετά τα ιρανικά πλήγματα που στόχευσαν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, Σαββάτου προς Κυριακή.

"Λόγω της μετάβασης σε ένα νέο στάδιο", η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη "συμβουλεύει τους Γάλλους που διαμένουν στο Ιράν, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα, να φύγουν προσωρινά από τη χώρα. Ζήτησε να επιδεικνύεται η μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στις μετακινήσεις" και "η αποφυγή οποιασδήποτε συγκέντρωσης", σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα