ΕΥΖην

Home movie του Μάικ Μέντεζ με πρωταγωνιστή τον... Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (video)


Ενώ ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση, σκηνοθέτες αξιοποιούν τον χρόνο για να γυρίσουν μικρού μήκους πειραματικές ταινίες (home movies φυσικά...) χρησιμοποιώντας οτιδήποτε βρίσκεται γύρω τους στο σπίτι.

Ο Μάικ Μέντεζ - ο οποίος έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες τρόμου "The Gravedancers" και "Lavalantula" – διαθέτει μια τεράστια συλλογή φιγούρων δράσης. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία στο YouTube Direct μίας σύντομης ιστορίας τρόμου με τίτλο "There Can Be Only One" που αναρτήθηκε στα social media.

Στην stop-animation ταινία, η συλλογή του Μέντεζ «ζωντανεύει» και αρχίζει να του επιτίθεται, με κορυφαία σκηνή δράσης εκείνη στην οποία μία φιγούρα του σκηνοθέτη Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο να τον κυνηγά με ένα τσεκούρι.

Ο λόγος, εξηγεί η φιγούρα δράσης του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, είναι ότι μπορεί να υπάρξει «μόνον ένας καταπληκτικός Λατινοαμερικανός σκηνοθέτης σε κάθε σπίτι» .

Ο Μάικ Μέντεζ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η αξιοποίηση αυτού του χρόνου για να κάνετε ταινίες είναι μια θαυμάσια απόλαυση που θα συνιστούσα σε όλους».

Ο Μέντεζ δεν είναι ο μόνος σκηνοθέτης που δημιουργεί ταινίες κατά τη διάρκεια της αυτοαπομόνωσης. Ο Ντέιβιντ Σάντμπεργκ, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία «Shazam!», προσφέρει το τρίλεπτο φιλμ «Shadowed» το οποίο γυρίστηκε στο σπίτι του. Η σύζυγός του, Λότα Λόστερν, πρωταγωνιστεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα