Επιχειρήσεις

H Entersoft εξαγοράζει την Log On


Μία ακόμη επεκτατική κίνηση επιχειρεί η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Entersoft, που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και προσελκύει διεθνείς επενδυτές. Οπως ανακοίνωσε σήμερα, εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της εταιρεία εφαρμογών πληροφορικής LogOn, που υλοποιεί έργα λογισμικού για επιχειρήσεις και διαθέτει κέντρο ανάπτυξης εφαρμογών.

Με την εξαγορά αυτή η Entersoft ενισχύει το παραγωγικό δυναμικό της και αποκτά τη δυνατότητα να αναπτυχθεί δυναμικά στις αγορές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, προσφέροντας προϊόντα και λύσεις σε επιχειρήσεις αυτών των περιοχών.

 Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 1,3 εκ. ευρώ και θα καταβληθεί ως εξής: 800.000 ευρώ με την υπογραφή της συμφωνίας, 250.000 σε 6 μήνες και 250.000 σε 12 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας. 

Η LogOn πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 1,9 εκατ. ευρώ το 2020 και είχε κέρδη προ φόρων 140 χιλ. ευρώ. Το 2021 τα οικονομικά μεγέθη της ενισχύθηκαν και η κερδοφορία αυξήθηκε. Εμφανίζει πολύ καλή χρηματοοικονομική διάρθρωση και υψηλή ρευστότητα, με ταμειακά διαθέσιμα άνω των 200 χιλ. ευρώ.

Με απασχολούμενο προσωπικό 25 ατόμων, η εταιρεία ειδικεύεται σε προϊόντα κατηγορίας ERP, CRM, WMS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται εκατοντάδες δυναμικές μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με τοπική αλλά και εθνική εμβέλεια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα