Επιχειρήσεις

Μεγάλη αύξηση εσόδων και κερδών για την Entersoft στο 9μηνο


Η Entersoft αύξησε τα έσοδά της στο εννεάμηνο του 2021, σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Ομίλου τα έσοδα ανήλθαν σε 17,39 εκατ. ευρώ έναντι 11,61 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 50%.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου αυξήθηκαν και αυτά με τον ίδιο ρυθμό και ανήλθαν σε 4,71 εκατ. ευρώ, έναντι 3,15 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 50%.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εσόδων οφείλεται σε οργανική ανάπτυξη για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου, ενώ οι πρόσφατες εξαγορές συνέβαλαν σε μικρότερο ποσοστό. Στο τρέχον εννεάμηνο έχουν για πρώτη φορά ενσωματωθεί και τα αποτελέσματα από τις εξαγορές της δραστηριότητας Plexis ERP από την εταιρεία Computer Life καθώς και τα έσοδα της Optimum, ενώ η Wedia έχει ενοποιηθεί μόνο για διάστημα έξι μηνών.

Τα ρευστά διαθέσιμα του Ομίλου συνέχισαν να αυξάνονται και διαμορφώθηκαν στο τέλος του εννεαμήνου σε περίπου 10,54 εκατ. ευρώ (8,12 εκατ. ευρώ καθαρά χρηματικά διαθέσιμα, μετά την αφαίρεση 2,42 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμου δανεισμού). Η εταιρεία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα συνεχίσει την προσπάθεια για έντονη αναπτυξιακή πορεία συνδυάζοντας νέες εξαγορές και οργανική ανάπτυξη. Παράλληλα σχεδιάζει δυναμική είσοδο σε νέες αγορές με επενδύσεις σε προϊόντα που πρόσφατα αποφάσισε η Διοίκησή της.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει επενδύσεις, μέσω της θυγατρικής Wedia, σε νέα προϊόντα για Business to Business eCommerce αλλά και για απαιτητικά Business to Consumer (B2C eShops) σε συνδυασμό με ταBackoffice CRM και Analytics προϊόντα της Entersoft. Επίσης, η Entersoft επενδύει σε νέο προϊόν για τη Διαχείριση Προσωπικού, Ωρομέτρηση και Μισθοδοσία και ετοιμάζει την είσοδό της στην ανερχόμενη αυτή αγορά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα