Επιχειρήσεις

Η Barca Capital επενδύει στην Entersoft - Απέκτησε το 7,22%


 Στρατηγική συμμετοχή στην εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Entersoft αποκτά η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Barca Capital Partners, που ελέγχεται από τον διαχειριστή κεφαλαίων Ryan Floyd και είναι ήδη παρούσα στην Ελλάδα, κατέχοντας το 6.05% της Epsilon Net

Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασε μέσω χρηματιστηρίου περίπου 900.000 μετοχές της Entersoft, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής της από περίπου 4,45% σε 7,22%. Οι αγορές έγιναν από το Barca Global Master Fund την Τετάρτη και Πέμπτη, με μέση τιμή 5,20 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πωλητές ήταν βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης εταιρείας. Μελλοντικά θα γίνουν και άλλες μεταβιβάσεις σε υψηλότερη τιμή, προκειμένου η συμμετοχή της Barca Capital Partners να προσεγγίσει το 10%.

Επισημαίνεται ότι η Entersoft εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εργασιών, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στο 9μηνο ο κύκλος εργασιών και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 50%. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό οικονομικό αποτέλεσμα ήταν κέρδη 4,71 εκατ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα