Επιχειρήσεις

Φεύγει και το "Ιασώ" από το ΧΑ - Με 94% OCM και μεγαλομέτοχοι


"Φτωχαίνει" όλο και πιο πολύ το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς συνεχίζεται η φυγή-αποχώρηση δυναμικών κερδοφόρων εταιρειών, που οι μεγαλομέτοχοι τους συγκεντρώνουν το σύνολο των μετοχών και τις αποσύρουν από την αγορά.

 Στην "πόρτα της εξόδου" βρίσκεται τώρα η εταιρεία μαιευτηρίων-θεραπευτηρίων "Ιασώ", η οποία ξεκινά διαδικασίες αποχώρησης και θα βρίσκεται  σύντομα εκτός ταμπλό.

Το fund OCM και η ομάδα μεγαλομετόχων που συνεργάζονται μαζί του, συγκέντρωσαν το 93,97% των μετοχών, και έχουν πλέον το δικαίωμα να εξαγοράσουν τις υπόλοιπες μετοχές, υποχρεώνοντας τους μικρομετόχους να τις παραδώσουν στην τιμή της δημόσιας πρότασης (1,50 ευρώ). Οπως γνωστοποίησαν, προτίθενται να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα.

Το OCM και οι συνεργαζόμενοι μέτοχοι κατείχαν συνολικά 87,22%, όταν κατέθεσαν δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές. Στη δημόσια πρόταση τους προσφέρθηκαν 1.135.944 ετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,93%. Μέσω χρηματιστηρίου συγκέντρωσαν επιπλέον 7.117.530 μετοχές (ποσοστό 5,83%). Ετσι κατέχουν πλέον το 93,97%.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης και των υπόλοιπων μετοχών του free float, το OCM και οι συνεργαζόμενοι μεγαλομέτοχοι θα έχουν το 100%. Θα συγκαλέσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου θα ληφθεί παμψηφεί απόφαση για αποχώρηση της εταιρείας "Ιασώ" από το ΧΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα