Επιχειρήσεις

Φεύγει από το ΧΑ και το “Ιασώ” - Συμφωνία μετόχων


Στην “πόρτα εξόδου” από το ΧΑ βρίσκεται η εταιρεία του μαιευτηρίου και των νοσηλευτηρίων “Ιασώ”, που έχει  εξαγορασθεί από το πολυεθνικό επενδυτικό γκρουπ OCM (Oaktree Capital Management), μέσω funds στα οποία εκπροσωπούνται και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ξένο γκρουπ και οι συνεργαζόμενοι μαζί του πρώην μεγαλομέτοχοι του Ιασώ που συμμετέχουν στη διοίκηση της εταιρείας, συγκεντρώνουν πλέον το 91,14% των μετοχών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία  δημόσιας πρότασης για εξαγορά όλων των μετοχών του free float.

Το συνολικό ποσοστό τους αυξήθηκε μετά από αγορές 4.796.813 μετοχών που πραγματοποίησε η OCM μέσω χρηματιστηρίου, στο διάστημα 7-11 Μαϊου.

Οπως ανακοινώθηκε, μετά τη συγκέντρωση συνολικού ποσοστού που καθιστά εφικτή την απόσυρση της εταιρείας από το ΧΑ, η OMC και οι αποκαλούμενοι «Μέτοχοι Διοίκησης» υπέγραψαν συμφωνία για συντονισμένες κινήσεις “προς επίτευξη κοινών στρατηγικών στόχων”.
 Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η OCM θα ορίζει τα μέλη διοίκησης του Ιασώ, ενώ οι «Μέτοχοι Διοίκησης» θα ασκούν τα δικαιώματα ψήφου τους σύμφωνα με τις οδηγίες της OCM.

Εκτιμάται ότι επόμενη κίνηση θα είναι η μεταβίβαση όλων των μετοχών τους σε χαρτοφυλάκια του ξένου επενδυτικού ομίλου.

Επισημαίνεται ότι «Μέτοχοι Διοίκησης» συνεργαζόμενοι με τους ξένους ιδιοκτήτες του Ιασώ είναι ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Σταματίου μαζί με δύο μέλη της οικογένειας του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Εμμανουήλ Δουλγεράκης με επίσης δύο μέλη της οικογένειας του και η γιατρός Παρθενόπη Ξενιτίδου.
Η οικογένεια Σταματίου κατέχει μετοχές που αντιστοιχούν σε 0,92% της εταιρείας. Τα μέλη της οικογένειας Δουλγεράκη συγκεντρώνουν 1,01%, ενώ η κ. Ξενιτίδου κατέχει περίπου 0,32%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις