Τράπεζες

Εθνική: Το lockdown πήγε πίσω την εθελούσια-Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα 


Το νέο καθολικό lockdown στη χώρα πήγε πίσω το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας, το οποίο επρόκειτο να ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας δεν προτίθεται να παγώσει το πρόγραμμα, αλλά θα το θέσει σε ισχύ τις επόμενες μέρες, παρά την καραντίνα, με καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης τραπεζοϋπαλλήλων την 18η Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι στόχος του προγράμματος είναι η αποχώρηση 1.000 τραπεζοϋπαλλήλων από την Εθνική, της οποίας το προσωπικό ήταν 8.774 άτομα, στα τέλη του 2019. 

Το πρόγραμμα 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα θέτει ως προϋπόθεση συμμετοχής κατ’ ελάχιστο τα 7 χρόνια υπηρεσίας και τα 30 έτη ηλικιακά. Το οικονομικό κίνητρο  θα κυμαίνεται από 20.000 έως 150.000 ευρώ

Ειδικότερα, με μαθηματικό τύπο θα καταβάλλονται από 10 έως 35 μικτοί μηνιαίοι μισθοί, συναρτήσει χρόνων υπηρεσίας και ηλικίας, με το βοηθητικό προσωπικό να παίρνει ανεξαρτήτως ορίων 35 μικτούς μισθούς.

Οι προσαυξήσεις  θα είναι:

  • 20% σε εργαζόμενους με πάνω από 26 χρόνια υπηρεσίας αλλά χωρίς θέση ευθύνης.
  • 30 % σε εργαζόμενους που τελούν σε διάθεση επειδή έκλεισαν τα καταστήματά τους ή σε συναδέλφους που καταργήθηκαν οι θέσεις ευθύνης τους στο δίκτυο
  • 7.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος

Επίσης, ανάλογα με την ηλικία, υπολογίζεται προσαύξηση για: 50 έως 54 ετών: 30%, 55-59 ετών: 20%, 60 και άνω 15%. Ειδικά για τους πάνω από 55 ετών θα υπάρχει μια προσαύξηση +20% για εξαγορά ενσήμων. 

Το πλαφόν σε όλους θα είναι 150.000 ευρώ, το οποίο ειδικά για τις Γενικές Διευθύνσεις: Νομικών Υπηρεσιών, Κανονιστικής, Ανθρώπινου Δυναμικού, Λιανικής Τραπεζικής, Ακίνητης Περιουσίας, Πληροφορικής και Λειτουργιών, μπορεί να φτάνει τα 165.000 ευρώ.

Υγειονομική κάλυψη θα δίδεται 5 χρόνια ΤΥΠΕΤ (τα οποία ενδεχομένως να γίνουν 7) ή εναλλακτικά 15 χρόνια ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι όροι στεγαστικών και πιστωτικών καρτών με το προνομιακό τιμολόγιο, υπό την προϋπόθεση της ενημερότητας.

Τέλος, θα υπάρχει και δυνατότητα προγράμματος Sabbatical (άδεια με αποδοχές) που θα δίνει για 2 χρόνια το 100% του μισθού, για 3 χρόνια το 75%, για 4 χρόνια το 60 % και για 5 χρόνια το 50%.

ΚΥΡ
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΕΤΕ