Ελλάδα

Εθνική: Οι «ενοικιαζόμενοι» ξεκίνησαν κινητοποιήσεις για τις απολύσεις


Με τρίωρη στάση εργασίας (8-11 το πρωί) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε δύο κτίρια της Εθνικής ξεκίνησαν σήμερα (19/6) οι κινητοποιήσεις των «ενοικιαζόμενων», για τις πρόσφατες απολύσεις στην τράπεζα, που εκτιμάται ότι πυροδότησε η κατάργηση τόσο της αιτιολόγησης απολύσης, όσο και της συνευθύνης του αναθέτοντος έργο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστικών κύκλων το ποσοστό συμμετοχής «ενοικιαζόμενων» της Εθνικής στην στάση εργασίας ήταν υψηλό.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, από όπου και οι φωτογραφίες, στα κτίρια της τράπεζας στις οδούς Πειραιώς και Συγγρού.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Συλλόγος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ), ενώ την στήριξαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE -προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA και ο Σύλλογος του πρώην Προσωπικού Εθνοκάρτας.

enoikiazomenoi

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΔΑΠΤΤ έχει προειδοποιήσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και 24ωρη απεργία αν δεν σταματήσουν οι απολύσεις «ενοικιαζόμενων» (υπολογίζονται πάνω από 12 το τελευταίο διάστημα) και δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συλλόγου από τη διοίκηση.

 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΕΤΕ