Τράπεζες

Εθνική: Πολλαπλασιάζονται οι χωρίς αιτιολόγηση απολύσεις «ενοικιαζομένων»


Η κατάργηση της αιτιολόγησης απόλυσης φαίνεται ότι έχει δώσει «αέρα», για εκτεταμένες απομακρύνσεις «ενοικιαζόμενων» του τραπεζικού τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Εθνική τράπεζα διπλασιάστηκαν οι απολύσεις «ενοικιαζόμενου» προσωπικού μέσα σε μία εβδομάδα και από 6 έφτασαν τις 12! Γεγονός, που συνδικαλιστικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρο και το συνδέουν εκτός από την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και με την κατάργηση της συνευθύνης αναθέτοντος το έργο και εργολάβου.

«Στον Καιάδα της ανεργίας σπρώχνει η Εθνική Τράπεζα εργαζόμενους που την υπηρετούσαν πιστά εδώ και πολλά χρόνια. Απολύονται συνάδελφοι και συναδέλφισσες με προϋπηρεσία ακόμα και 20 ετών χωρίς καμιά δικαιολογία. Απολύονται συνάδελφοι που χαρακτηρίζονται από τους προϊσταμένους τους ως «εξαιρετικοί υπάλληλοι» και έχουν επιδείξει ιδιαίτερη αφοσίωση και επαγγελματισμό στην εργασία τους», αναφέρει σε νέα ανακοίνωση ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

«Ο λόγος που προβάλλεται ως αιτία των απολύσεων από τη πλευρά των εταιρειών είναι ότι η τράπεζα κάνει περικοπές», σημείωνεται στην ανακοίνωση, με την οποία συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (5 το απόγευμα) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας ( Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β & Μάρνη), για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων απολύσεων «ενοικιαζομένων» στην Εθνική.

Το σωματείο κατηγορεί τη διοίκηση της τράπεζας ότι «δεν διστάζει ούτε όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογενειακά ή άλλα σοβαρά κοινωνικά θέματα» και προειδοποιεί για δυναμική απάντηση με «κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες».

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΕΤΕ