Ασφαλιστική Αγορά

Εθνική Ασφαλιστική: Διετής παράταση για την πώληση – Οι επόμενες ενέργειες της ΕΤΕ


Η DG Comp (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) έκανε δεκτό το αίτημα της της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, που αφορούσε την παράταση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής μέχρι το τέλος του 2020. Η ΕΤΕ εξασφάλισε, λοιπόν, το περιθώριο διετίας που επιζητούσε και εντός του δευτέρου εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς, θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την πώληση του 75% της θυγατρικής ασφαλιστικής.

Οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Εθνική Τράπεζα στο β’ εξάμηνο του 2019, αφορούν την αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών για την Ασφαλιστική, καθώς και την έναρξη των διαδικασιών για τη διάθεση του 75% των μετοχών της θυγατρικής της με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν δύο φάσεις δημόσιας εγγραφής στο Χρηματιστήριο. Η πρώτη προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το α΄ εξάμηνο του 2020.

Ως γνωστόν, η Εθνική Τράπεζα είχε ζητήσει παράταση πώλησης της θυγατρικής ασφαλιστικής από την DG Comp. Αρχικά οι Θεσμοί, εξέφρασαν αντιρρήσεις και ενστάσεις στο αίτημα της ΕΤΕ, η οποία ωστόσο κατάφερε να πείσει και να πάρει την παράταση.

Πλέον, η ΕΤΕ, εξασφαλίζει ότι δεν να αναγκασθεί να πουλήσει «όσο-όσο» την Εθνική Ασφαλιστική και ευελπιστεί σε βελτίωση των συνθηκών στις αγορές, προκειμένου να ανέβει στα επιθυμητά επίπεδα, το τίμημα της πώλησης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα