Ασφαλιστική Αγορά

Εθνική Ασφαλιστική: Δεν δίνουν παράταση οι Βρυξέλλες, ζητούν πώληση άμεσα


Διαψεύδονται, όπως όλα δείχνουν, οι προσδοκίες της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να λάβει παράταση ως τα τέλη του 2019 για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενός κυοφορούμενου deal που εξελίχθηκε σε φιάσκο, τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδίδει το economistas.gr, η DG Comp απέρριψε το αίτημα της Εθνικής για την εν λόγω παράταση, εντείνοντας τις πιέσεις για πώληση της Ασφαλιστικής. 

Υπενθυμίζεται πως μετά από παλινωδίες, άστοχες επιλογές και διαγωνισμούς για την πώληση της εταιρείας διοίκηση και εργαζόμενοι συντάχθηκαν για πρώτη φορά στην ίδια πλευρά με στόχο - όπως σημείωναν - να προστατεύσουν την εταιρεία από δημοσιεύματα και σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, όπως τονίζουν, θεωρούν ωστόσο ότι η πρόταση για παράταση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα απορριφθεί.

Ως εκ τούτου, οι αρχές του 2019 αναμένονται ιδιαίτερα έντονες, καθώς η διοίκηση της τράπεζας θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες από "μηδενική βάση", είτε να προκριθεί το σενάριο της εναλλακτικής δημόσιας εγγραφής.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα