Ασφαλιστική Αγορά

Κοινό μέτωπο διοίκησης - εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική


Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται στο εσωτερικό της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια διοίκηση και εργαζόμενοι φαίνεται πως εκπέμπουν σε ίδιο μήκος κύματος. Μετά από παλινωδίες, άστοχες επιλογές και διαγωνισμούς για την πώληση της εταιρείας οι δυο πλευρές συντάσσονται στην ίδια πλευρά με στόχο - όπως σημειώνουν - να προστατεύσουν την εταιρεία από δημοσιεύματα και σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σε κοινή ανακοίνωση σημειώνεται:

"Αθήνα, 12.11.2018

Το σήριαλ λασπολογίας εναντίον της διοίκησης συνεχίζεται

Μετά το γνωστό δημοσίευμα των 19 ερωτημάτων, το οποίο αποσύρθηκε αφού πρώτα ζήτησαν συγγνώμη όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με υποβληθείσες μηνύσεις, το Σάββατο 10.11 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.dikastiko.gr ένα ακόμη κατάπτυστο δημοσίευμα, έξι σημείων αυτή τη φορά. 

Κεντρικό θέμα του άρθρου είναι ότι ο Νομικός σύμβουλος της Εταιρείας απολύθηκε γιατί η διοίκηση θέλησε να συγκαλύψει σκάνδαλα που συνολικά ανέρχονται σε εκατό εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ο ίδιος ανακάλυψε (τυχαία) και κατήγγειλε. Πουθενά βέβαια δεν γίνεται αναφορά για το γεγονός ότι απολύθηκε γιατί βρέθηκε υπόλογος για τεκμηριωμένα αξιόποινες πράξεις για τις οποίες έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική απιστία. 

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον της διοίκησης της Εταιρείας μπορεί να είναι ανυπόστατες και αστείες, αποτελούν όμως και αφορμή για προβληματισμό. Γιατί κάποιοι επιμένουν να ψευδολογούν δημόσια, ενώ γνωρίζουν ότι οι προσπάθειές τους νομικά δεν έχουν καμία τύχη;

Πιστεύουν ότι θα «δικαιωθούν» με άλλον τρόπο; Θα τολμούσαν να επιδείξουν ανάλογη συμπεριφορά σε άλλη ιδιωτική εταιρεία; Για ποιο λόγο πιστεύουν ότι θα βρουν «ευήκοα ώτα» στη δική μας; Τι είναι αυτό που τους ενθαρρύνει;

Ακόμα και το γεγονός ότι τέτοιου είδους ερωτήματα εύλογα μπορούν να εγείρονται από τον καθένα είναι από μόνο του προσβλητικό για την Εταιρεία και τους πολλούς καθαρούς και έντιμους υπαλλήλους και συνεργάτες. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να αντιδράσουμε συλλογικά για να προστατεύσουμε, αν μη τι άλλο, την ηθική και επαγγελματική μας ακεραιότητα. Γιατί αν αφήσουμε να πλανάται η υποψία ότι όντως υπάρχουν ευήκοα ώτα, η Εταιρεία θα απαξιώνεται και μαζί με αυτήν, ο καθένας που εργάζεται σε αυτήν. Και είναι άδικο για την Εταιρεία και τους ανθρώπους της που διακρίνονται όχι μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και για τις ευαισθησίες τους στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

Αν αγαπάμε την Εταιρεία μας ας το δείξουμε αντιμετωπίζοντας ενωμένοι τα παρακμιακά αυτά φαινόμενα.

Χριστόφορος Σαρδελής
Πρόεδρος Δ.Σ.

Σταύρος Κωνσταντάς
Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος

Γιάννης Πετσαλάκης
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων

Σπύρος Αντωνίου
Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων"

Διαβάστε επίσης