Τράπεζες

Placement Εθνικής: Υπερκαλύφθηκε κατά 8 φορές η προσφορά


Η προσφορά του 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπερκαλύφθηκε κατά 8 φορές, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Η τελική τιμή διάθεσης αναμένεται να είναι κοντά στο ανώτατο όριο του εύρους που έχει οριστεί στα 5,44 ευρώ/μετοχή από την Εθνική Τράπεζα και σίγουρα δεν θα είναι χαμηλότερο των 5,30 ευρώ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η διοίκηση του ΤΧΣ. 

Το Ταμείο έκανε γνωστό, επίσης, ότι θα ασκήσει το δικαίωμα προσφοράς στους επενδυτές και του πρόσθετου 2% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που διαθέτει. Προχώρησε σ’ αυτή την απόφαση, καθώς η ζήτηση για το placement της ΕΤΕ (20%) ήταν πολύ ισχυρή και ξεπέρασε =από την πρώτη κιόλας ημέρα- κάθε προσδοκία, με τις προσφορές να φτάνουν τα 6 δισ.ευρώ.

Το επιτυχημένο placement- από κάθε άποψη-της Εθνικής προσέλκυσε μεγάλου βεληνεκούς θεσμικούς επενδυτές, εγχώριους και ξένους και κυρίως μακροκρόθεσμους, γεγονός που προσέδωσε πρόσθετο ειδικό βάρος στην όλη διαδικασία.

Αύριο, Παρασκευή,  θα δημοσιευτούν αναλυτικά τα αποτελέσματα της προσφοράς, ενώ τα έσοδα για το δημόσιο αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα