Τράπεζες

ΤΧΣ για Εθνική: Ανεβάζει το placement στο 22% και την κατώτατη τιμή στα €5,30


Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ασκήσει το δικαίωμα προσφοράς στους επενδυτής και του πρόσθετου 2% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που διαθέτει. Ηταν μια μάλλον αναμενόμενη απόφαση, καθώς η ζήτηση για το placement της ΕΤΕ (20%) ήταν πολύ ισχυρή και ξεπέρασε-κατά την πρώτη ημέρα- κάθε προσδοκία.

Το ΤΧΣ, μάλιστα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ότι οι προσφορές χαμηλότερες των 5,3 ευρώ δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές. Η διάθεση του επιπλέον 2% των μετοχών της ΕΤΕ,θα διοχετευτεί στους επενδυτές (1,7% ξένους – 0,3% εγχώριους επενδυτές).
Kατά την πρώτη ημέρα του placement της Εθνικής Τράπεζας, υπήρξε… καταιγισμός προσφορών που ξεπέρασαν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το μέχρι στιγμής άκρως επιτυχημένο placement της Εθνικής προσελκύει μεγάλου βεληνεκούς θεσμικούς επενδυτές, εγχώριους και ξένους και κυρίως μακροκρόθεσμους. Αυτό το ποιοτικό χαρακτηριστικό, όπως αναδύεται από τις έως τώρα πληροφορίες, προσδίδει πρόσθετο ειδικό βάρος στο placement..

Η τελική τιμή διάθεσης οδηγείται κοντά στο ανώτατο όριο του εύρους που έχει οριστεί δηλαδή στα 5,44 ευρώ/μετοχή από την Εθνική Τράπεζα.

Η δημόσια προσφορά λήγει αύριο Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα δημοσιευτούν αναλυτικά τα αποτελέσματα της προσφοράς. 

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Σχετικά με την Προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») υφιστάμενων κοινών, ονομαστικών, άυλων, με δικαίωμα ψήφου μετοχών, που είναι εισηγμένες στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ονομαστικής αξίας €1,00 εκάστη στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. («ETE»)

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Νοεμβρίου 2023 και κατόπιν ενημέρωσης από τους Διαχειριστές της Διεθνούς Προσφοράς αναφορικά με τη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Προσφοράς, εξέφρασε την πρόθεσή του να ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς, ώστε ο συνολικός αριθμός των Προσφερόμενων Μετοχών να αυξηθεί από 182.943.031 σε 201.237.334.

Περαιτέρω, εν όψει της ισχυρής ζήτησης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, οι Διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στην Διεθνή Προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των πέντε ευρώ και τριάντα λεπτών (€5,30) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα