Τράπεζες

Placement ΕΤΕ: Ξεπέρασαν τα 6 δισ. οι προσφορές – Ισχυρό ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές


Tο placement της Εθνικής Τράπεζας σπάει τα κοντέρ έως τώρα. Χθες κατά την πρώτη ημέρα διάθεσης του 20% των μετοχή που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπήρξε… καταιγισμός προσφορών που ξεπέρασαν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Λόγω του ισχυρού ενδιαφέροντος που επιδεικνύεται, θεωρείται  μάλλον βέβαιο ότι το ΤΧΣ θα ενεργοποιήσει την option για διάθεση και του επιπλέον 2% των μετοχών της ΕΤΕ, που θα διοχετευτεί στους επενδυτές (1,7% ξένους – 0,3% εγχώριους επενδυτές).

Το μέχρι στιγμής άκρως επιτυχημένο placement της Εθνικής προσελκύει μεγάλου βεληνεκούς θεσμικούς επενδυτές, εγχώριους και ξένους και κυρίως μακροκρόθεσμους. Αυτό το ποιοτικό χαρακτηριστικό, όπως αναδύεται από τις έως τώρα πληροφορίες, προσδίδει πρόσθετο ειδικό βάρος στο placement..

Η τελική τιμή διάθεσης οδηγείται κοντά στο ανώτατο όριο του εύρους που έχει οριστεί δηλαδή στα 5,44 ευρώ/μετοχή από την Εθνική Τράπεζα.

Η δημόσια προσφορά λήγει αύριο Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα δημοσιευτούν αναλυτικά τα αποτελέσματα της προσφοράς. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ακολουθήσει η κατανομή των μετοχών στους δικαιούχους, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών που διατίθενται θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου. 

Η διάθεση μετοχών της ΕΤΕ απευθύνεται και σε εγχώριους επενδυτές (Ελληνική Δημόσια Προσφορά), οι οποίοι θα μπορούν να λάβουν έως 27.441.455 μετοχές (15% της δημόσιας προσφοράς). Οι υπόλοιπες 155.501.576 μετοχές (85% της προσφοράς) θα διατεθούν, μέσω της διαδικασίας του accelerated book building σε διεθνείς επενδυτές (Διεθνής Προσφορά).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα