Άμυνα & Διπλωματία

Ερντογάν: Αν επιχειρήσετε να μας διώξετε από την Κων/πολη θα φύγετε με φέρετρο


Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά τον εκτελεστή της Νέας Ζηλανδίας.

«Την ᾽᾽Ιστανμπούλ´´δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο: «Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματα μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα τις δηλώσεις για την Πόλη τις έκανε από τα Δαρδανέλια

 «Ως απόγονοι των μαρτύρων του Τσανάκκαλε δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση από την ανεξαρτησία, το μέλλον και την ελευθερία μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στο μήνυμα του.

«Αντιτασσόμαστε με αποφασιστικότητα στα παιχνίδια που θέλουν να παίξουν στην πλάτη της πατρίδας μας και τα ύπουλα σχέδια κατά του Έθνους μας, εργαζόμαστε ώμο με ώμο χωρίς κανένα φόβο με όλους τους πολίτες μας, γυναίκες και άνδρες, νέους και ηλικιωμένους, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα πιο λαμπρό αύριο», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Ερνογάν εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να προκαλέσει στέλνοντας μηνύματα στο εσωτερικό της Τουρκία όπως και στο εξωτερικό, αν στο στόχαστρό του βάζει κυρίως την Ελλάδα και την Κύπρο και στη συνέχεια το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης