Επιχειρήσεις

Εντυπωσιακές "έξυπνες" τεχνολογίες φέρνει η Bosch - Ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα


Internet of Things, ηλεκτροκίνηση, διασυνδεδεμένα, έξυπνα σπίτια, συσκευές και οχήματα είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα με τα οποία η Bosch φέρνει στο παρόν εικόνες "από το μέλλον". Σταδιακά, ορισμένες από τις καινοτομίες αυτές λανσάρονται και στη χώρα μας μέσω της Βosch Ελλάδας, η οποία έχει παρουσία 106 χρόνων και το 2018 κατέγραψε ισχυρή οικονομική ανάπτυξη για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Σε συνέντευξη Τύπου στον εκθεσιακό χώρο της BSH, θυγατρικής του διεθνούς ομίλου Bosch, παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Bosch Ελλάδας για το 2018, οι δράσεις της, τόσο ως εργοδότης, όσο και ως εταιρεία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, καθώς και ένα ακόμη καινοτόμο προϊόν για την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, που λανσάρεται στην Ελλάδα.

Το 2018, η Βosch Ελλάδας εμφάνισε αύξηση των πωλήσεών της κατά 12,3% σε ετήσια βάση. Το ενοποιημένο EBIT της εταιρείας κυμάνθηκε στο 4,3%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο 1,76 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Bosch Eλλάδας ανακοίνωσε τη συνεχή καταγραφή ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, επιτυγχάνοντας 37,8% αύξηση πωλήσεων το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Όσον αφορά τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου είχε μια συνολική αύξηση +10,1% συγκριτικά με το 2017, το τμήμα Βιομηχανικής Τεχνολογίας +12,9%, το τμήμα Ηλεκτρικών Εργαλείων ολοκλήρωσε μια εξίσου εξαιρετική πορεία με μια συνολική αύξηση +16,9%, ενώ τέλος το τμήμα Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτιρίων κατέγραψε αύξηση +12,8%.

Bosch Ελλάδας, πωλήσεις ανά τομέα

Ο κ. Ιωάννης Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, δήλωσε σχετικά : «Η πορεία της εταιρείας ήταν καλή, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά. Καταφέραμε για 5η συνεχή χρονιά να αυξήσουμε τη παραγωγή μας, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Στόχος μας για το 2019 είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε «Τεχνολογία για τη ζωή», παρέχοντας τόσο τις «παραδοσιακές» μας αξιόπιστες λύσεις, όσο και ένα νέο χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από ΙοΤ προϊόντα και υπηρεσίες για την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, το έξυπνο σπίτι και την έξυπνη γεωργία. 

Επιπλέον η Bosch Eλλάδας ανακοίνωσε την λειτουργία ενός επιπλέον υποστηρικτικού τμήματος στην εταιρεία, αυτό του Business Development, με σκοπό τον εμπλουτισμό του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου και την διείσδυσή της σε νέους εμπορικούς τομείς της ελληνικής αγοράς.

Ήδη πάνω από 60 συστήματα έξυπνης γεωργίας της Bosch έχουν εγκατασταθεί και δοκιμάζονται σε 8 διαφορετικούς νομούς της Ελλάδας, ενώ επιπρόσθετα αναμένονται για την ελληνική αγορά αισθητήρες πάρκινγκ, βασικό προϊόν για τις έξυπνες πόλεις.

Call4U στην Ελλάδα

Τέλος, η Bosch θα εισάγει στην Ελλάδα και ένα νέο καινοτόμο προϊόν για την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, το Call4U. Πρόκειται για μια συσκευή retrofit που μέσω bluetooth συνδέεται με το κινητό του οδηγού και σε περίπτωση ατυχήματος στέλνει ειδοποιητήριο SMS σε τέσσερις αριθμούς που έχει προδηλώσει ο χρήστης.

Σημειώνεται ότι το Call4U μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όχημα ακόμη και σε όσα είναι παλιάς τεχνολογίας.

Bosch Αυτοματοποιημένο taxi
ψηφιακό κλείδωμα αυτοκινήτου

 

Διαβάστε επίσης