ΕΥΖην

Δυο ανέκδοτες ερμηνείες του "Blind Willie McTell" από τον Bob Dylan σε 7'' και album συλλογή


Νέο επτάιντσο βινύλιο ετοιμάζει ο Bob Dylan με δύο ακυκλοφόρητες έως σήμερα ερμηνείες του "Blind Willie McTell".

Το single θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου από την Third Man Records.

To "Blind Willie McTell" προέρχεται από τις ηχογραφήσεις για το άλμπουμ του 1983 Infidels του Dylan. Δεν περιελήφθη στην τελική εκδοχή του άλμπουμ και μια ερμηνεία του τραγουδιού χρειάστηκε να περιμένει ως το 1991, για να κυκλοφορήσει επισήμως στο άλμπουμ The Bootleg Series Volumes 1 - 3 (Rare & Unreleased) 1961-1991.

Αυτή η ερμηνεία είναι μια απλή εκδοχή με ακουστικά όργανα, πιάνο και κιθάρα, την οποία ο Dylan ηχογράφησε μαζί με τον Μαρκ Νόπφλερ την τελευταία μέρα των sessions για το Infidels.

Στο επτάιντσο -σε μαύρο βινύλιο- που αναμένουμε στις 20 Αυγούστου, θα υπάρχουν δύο ερμηνείες με όλη την μπάντα (Dylan, Knopfler, Mick Taylor, Sly Dunbar και Robbie Shakespeare).

Μόνο ως A-side του σιγκλ θα κυκλοφορήσει η πρώτη ερμηνεία, το «take 1».

Αντιθέτως, η ερμηνεία «take 5», εκτός από το ότι θα κυκλοφορήσει ως B-side του single, θα περιληφθεί και στο άλμπουμ Springtime In New York: The Bootleg Series Vol. 16 (1980-1985) το οποίο αναμένεται στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει τραγούδια που κόπηκαν από το Shot of Love του 1981, από το Infidels του 1983 και από το Empire Burlesque του 1985, καθώς και τραγούδια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά σε πρόβες το 1980 και σε πρόβες το 1984 για την τουρνέ του Ντίλαν στην Ευρώπη αλλά και τραγούδια από την εμφάνισή του στο show Late Night With David Letterman.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης