Ελλάδα

ΔΕΘ: Προετοιμασία για άνοιγμα προς Ανατολάς το 2019, με τιμώμενη χώρα την Ινδία


Φέτος στη ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, παίρνουμε μία εικόνα από την πλέον ανεπτυγμένη χώρα της Δύσης. Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα άνοιγμα προς Ανατολάς, με τιμώμενη χώρα την Ινδία, της οποίας η συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ προοιωνίζεται ιδιαίτερα δυναμική.

Αυτό έγινε σαφές κατά τη συνάντηση της Ινδής πρέσβειρας Shamma Jain με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Η επιλογή της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του εθνικού εκθεσιακού φορέα για ένα νέο άνοιγμα προς ανατολάς, ο οποίος επιδιώκεται και μέσω της προετοιμασίας της ΔΕΘ-Helexpo για την υπογραφή συμφωνιών με μεγάλους ινδικούς εκθεσιακούς οργανισμούς.

Μάλιστα, η συμμετοχή της Ινδίας στην φετινή 83η ΔΕΘ είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί ως προπομπός για την επόμενη χρονιά. Ειδικότερα, φέτος η Ινδία συμμετέχει στη ΔΕΘ με 35 επιχειρήσεις και η συμμετοχή της είναι μία από τις μεγαλύτερες κρατικές.

Την πρέσβειρα υποδέχθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα γύρω από την προετοιμασία της ινδικής συμμετοχής στην επόμενη ΔΕΘ, ενώ τονίσθηκαν ο αντίκτυπος που θα έχει στη σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για περαιτέρω συνεργασίες ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων.

Υπογραμμίσθηκαν δε, οι ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ από την πλευρά της Ινδίας επισημάνθηκε η ευκαιρία που δίνεται μέσω της 84ης ΔΕΘ για την παρουσίαση των προοπτικών της ινδικής οικονομίας.

Στη συνέχεια η Ινδή αξιωματούχος ξεναγήθηκε στα περίπτερα, παίρνοντας μικρή γεύση από τη φετινή διοργάνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρέσβειρα της Ινδίας συναντάται με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ενόψει της ινδικής συμμετοχής στην 84η ΔΕΘ, αφού είχε ξαναβρεθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΔΕΘ