ΕΥΖην

"Clarence Clemons: Who Do I Think I Am?": Ντοκιμαντέρ για τον σαξοφωνίστα του Bruce Springsteen


Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Clarence Clemons, γνωστό ως «Big Man», τον σαξοφωνίστα του συγκροτήματος E Street Band που συνόδευε τον Αμερικανό τραγουδιστή της ροκ Bruce Springsteen στις εμφανίσεις του, θα προβληθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο.
 
Το ντοκιμαντέρ «Clarence Clemons: Who Do I Think I Am?» αναμένεται να αναλύει λεπτομερώς τη ζωή και το «πνευματικό ταξίδι» του Κλέμονς, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια μέλος της φημισμένης μπάντας E Street Band του Bruce Springsteen.
 
Σκηνοθετημένη από τον στενό φίλο του Κλέμονς, Νικ Μιντ η ταινία θα καταγράφει την τεσσάρων δεκαετιών καριέρα του και τη συνεργασία του με τον θρύλο της ροκ σκηνής.
 
Σύμφωνα με το Deadline, στο ντοκιμαντέρ θα συμπεριληφθούν συνεντεύξεις με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, γνωστό για την αγάπη του για τη μουσική και το σαξόφωνο, τον Τζο Γουόλς, κιθαρίστα των Eagles και άλλων ροκ συγκροτημάτων, τον Νιλς Λόφγκρεν, μέλος της E Street Band. Για τον Clarence Clemons μιλά επίσης ο ανιψιός του, Τζέικ Κλέμονς νυν μέλος της E Street Band.

Ο Clarence Clemons είχε συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς, μεταξύ άλλων, τον Ρίνγκο Σταρ, την Αρίθα Φράνκλιν και τον Ρίκι Σκαγκς.

Όταν ο Clarence Clemons έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2011 σε ηλικία 69 ετών από εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Bruce Springsteen δημοσίευσε τον επικήδειο λόγο του στο διαδίκτυο:

«Big Man, σε ευχαριστώ για την καλοσύνη σου, τη δύναμή σου, την αφοσίωσή σου, το έργο σου, την ιστορία σου. Ευχαριστώ για το θαύμα... και που άφησες ένα μικρό λευκό αγόρι να γλιστρήσει από την πλαϊνή πόρτα μέσα στο Temple of Soul» (μπάντα που είχε δημιουργήσει ο Clarence Clemons).

Διαβάστε επίσης