Τράπεζες

Attica Bank: Το ΤΜΕΔΕ έδωσε στην Ellington 12% των δικαιωμάτων ψήφου


Το Ταμείο Μηχανικών (ΤΜΕΔΕ), που είναι μαζί με το ΤΧΣ οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Attica Bank, έχει παραχωρήσει 12,03% των δικαιωμάτων ψήφου στην Ellington, βάσει της συμφωνίας για την από κοινού κάλυψη των αναγκαίων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Ετσι ο ξένος οίκος συγκεντρώνει 20,11% των ψήφων και ασκεί ουσιαστικά έλεγχο, χωρίς να έχει ανάλογο ποσοστό συμμετοχής.

Αυτό αποκαλύπτεται έμμεσα από τη χθεσινή ανακοίνωση της Attica Bank, η οποία γνωστοποιεί ότι το 8,08% των μετοχών της κατέχει η εταιρεία Rinoa, η οποία ασκεί επίσης έμμεσο έλεγχο σε 12,03% δικαιωμάτων ψήφου, που αντιστοιχούν σε μετοχές τις οποίες κατέχει το ΤΜΕΔΕ.

Επισημαίνεται ότι η Rinoa ανήκει τυπικά στον Christian Udo Schoening. Στην πραγματικότητα είναι ένα επενδυτικό όχημα, μέσω του οποίου η Ellington συμμετέχει στην  Attica Bank.

Γνωστοποιώντας τα ποσοστά μετοχικής συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου, οι Rinoa/Ellington και το ΤΜΕΔΕ αποσαφήνισαν ότι σκοπεύουν στο στάδιο αυτό να ενασκούν τα δικαιώματα ψήφου "σε κοινά αποδεκτή βάση και με κοινή αντίληψη".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα