Τράπεζες

Attica Bank: Συμφωνία μετόχων για ΑΜΚ €500 εκατ.


Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση της τελικής φάσης του σχεδίου εξυγίανσης και σταδιακής ιδιωτικοποίησης της Attica Bank: Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις, ο δύο βασικοί μέτοχοι της τράπεζας (ΤΧΣ και Ellington-ΤΜΕΔΕ) κατέληξαν σε συμφωνία για το ποσόν της ΑΜΚ που θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να καλυφθούν οι κεφαλαιακές της ανάγκες μετά τις ζημίες από τιτλοποιήσεις δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ΑΜΚ περίπου 500 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική μεταξύ τους συμφωνία προέβλεπε ότι θα εισφέρουν μέχρι 365 εκατ. ευρώ.

Μετά τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων και τη νέα δεσμευτική συμφωνία μετόχων για ΑΜΚ, η διοίκηση της τράπεζας θα καταθέσει σήμερα στην εποπτεύουσα ΤτΕ επικαιροποιημένα capital plan και business plan - κίνηη που αποτελεί προαπαιτούμενο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Εντός της ημέρας, μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, η Attica Bank θα ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου, καθώς και επιμέρους οικονομικά στοιχεία που συνηγορούν στην ανάγκη ΑΜΚ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα