Αγορές

Ασταθείς ισορροπίες στο χρηματιστήριο


 Με μικρά ασταθή βήματα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, παραμένοντας διστακτική μπροστά στο «οχυρό» των 900 μονάδων, που έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Νευρικότητα, υποτονική συναλλακτική κίνηση και  ευμετάβλητο σκηνικό στη σημερινή συνεδρίαση. Οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά το πρώτο ημίωρο και στη συνέχεια διολισθαίνουν, χάνοντας σταδιακά  το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι εξελίξεις με τα κόκκινα δάνεια, τα μηνύματα από το EuroWorking Group, τα αποτελέσματα 9μήνου των μεγάλων εισηγμένων και η επίσκεψη Watsa  στην Αθήνα, με φόντο τη νέα προσπάθεια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ επισημαίνουν ότι τα ξένα funds  τηρούν επιφυλακτική στάση και περιορίζονται τις τελευταίες μέρες σε κινήσεις «διευθέτησης εκκρεμοτήτων» στα χαρτοφυλάκια  τους.

Οι κινήσεις αυτές διαμόρφωσαν την τελική εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης, που αναθέρμανε προσδοκίες για συνέχιση της ανοδική κίνησης. Κάτι ανάλογο αναμένεται σήμερα και στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της εβδομάδας.

 Μετοχές και δείκτες

Προ το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται πεί τις 895 μονάδες, με κέρδη 0,35%. Νωρίτερα πήγε μέχρι τις  897,11 (+0,59%).
Ο FTSE 25 της  υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,65% στις 2.256,3 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +0,97% και τώρα τα κέρδη του έχουν περιορισθεί σε 0,40%. Eurobank  +0,9%, Εθνική και Alpha +0,3%, Πειραιώς και Attica -0,3%.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγούνται Lamda και Coca-Cola με +2,2%. Μικρά κέρδη στο υπόλοιπο ταμπλό. Ελλάκτωρ , ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Jumbo +0,5%.
Στο κόκκινο  Motor Oil -1%, Cenergy -0,8%,  Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ και Σαράντης -0,5%.

Διαβάστε επίσης