Διεθνή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Τηλέμαχου Λαβίδα


Προφυλακισμένος στις αμερικανικές φυλακές για το σκάνδαλο inside information στη Wall Street  θα παραμείνει ο επιχειρηματίας Τηλέμαχος Λαβίδας. Το αμερικανικό  δικαστήριο όπου προσέφυγε απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του, αν και ο Ελληνας επιχειρηματίας πρόσφερε μεγάλη εγγύηση.

Ο κ. Λαβίδας, ο οποίος αναπτύσσει επιχειρηματικές  και επενδυτικές δραστηριότητες στην ΗΠΑ (ενώ η οικογένεια του ελέγχει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία Lavipharm), κατηγορείται ότι υπέκλεψε από τον πατέρα επιχειρηματικές πληροφορίες για φαρμακευτικό όμιλο και τις πούλησε. Οι αγοραστές χρησιμοποίησαν αυτές τις εμπιστευτικές πληροφορίες για να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη  στη Wall Street.
.
Μετά την προφυλάκιση του κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης. Η πρώτη αίτηση απερρίφθη. Ο δικηγόρος του επανήλθε, προτείνοντας να δοθούν συνολικές εγγυήσεις 26 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, ομόλογα και τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων και ο κατηγορούμενος  να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό στη Νέα Υόρκη, μαζί τη γυναίκα του και τον 14 μηνών γιό του.

Το δικαστήριο απέρριψε και τη νέα αίτηση-πρόταση. Ο δικηγόρος του κ. Λαβίδα δήλωσε:
"Μετά την παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων από τους δημόσιους κατήγορους, ο κ. Λαβίδας κατέθεσε  νέα αίτηση αποφυλάκισης επί εγγυήσει, στη βάση ότι δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του έχουν αλλάξει σημαντικά Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δημόσιοι κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο. Συγκεκριμένα δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου, από όπου να προκύπτει ότι ο κ. Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο”.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι δεν έχει εμφανισθεί μάρτυρας που να καταθέτει πως Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή ότι αποκόμισε οφέλη.

Διαβάστε επίσης