Επικαιρότητα

$26 εκατ. εγγύηση δίνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας για να αποφυλακιστεί!


Εγγύηση 26 εκατομμυρίων δολαρίων πρόσφερε στις αμερικανικές αρχές ο επιχειρηματίας Τηλέμαχος Λαβίδας  για να βγεί από τη φυλακή   όπου κρατείται για συμμετοχή σε χρημστιστηριακό σκάνδαλο inside information.

Ο  γιός του γνωστού φαρμακοβιομήχανου Θανάση Λαβίδα, ιδιοκτήτη της εταιρείας Lavipharm,  είναι ένας από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση αυτή, από την οποία  κέρδισε πολλά εκατομμύρια σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Ο Τ. Λαβίδας κατηγορείται ότι έδωσε στον φίλο του Γ. Νίκα και σε χρηματιστή  εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την φαρμακοβιομηχανία Ariad Pharmaceuticals. Τα στοιχεία αυτά τα έμαθε από τον πατέρα του Θανάση, επικεφαλής και μέλος του ΔΣ της εταιρείας. Οι πληροφορίες αξιοποιήθηκαν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και απέφεραν μεγάλα κέρδη.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον Θανάση Λαβίδα.

Οι δικαστικές αρχές απέρριψαν την αρχική πρόταση του Λαβίδα για εγγύηση 500.000 δολαρίων θεωρώντας τον ύποπτο φυγής. Ετσι τον φυλάκισαν σε σοφρωνιστικό κατάστημα του Μανχάταν.

Ο δικηγόρος του Τ. Λαβίδα επανήλθε προτείνοντας να δοθεί  εγγύηση συνολικού ποσού 26 εκατομμυρίων δολαρίων! Επειδή ο Ελληνας επιχειρηματίας δεν διαθέτει αυτό το ποσό σε μετρητά,   πρότεινε να δοθεί ένα ομόλογο αξίας 11,2 εκατ. δολαρίων και το μερίδιο  της οικογένειάς του σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Μανχάταν, που αποτιμάται σε περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια.

Το ομόλογο θα συνυπογράψουν η μητέρα του, η σύζυγός του και τρεις αδελφές του, οι οποίες θα είναι υπόλογες αν διαφύγει πριν από τη δίκη που θα γίνει τον Ιανουάριο. Επιπλέον τέσσερις φίλοι και μέλη της οικογένειας θα υπογράψουν ένα επιπρόσθετο ομόλογο 1 εκατομμυρίου ευρώ με εγγύηση τα σπίτια τους. Ο Τηλέμαχος Λαβίδας θα προσλάβει επίσης φρουρούς που θα τον παρακολουθούν.

Οι δικηγόροι του τονίζουν οτι δεν υπάρχει περίπτωση και δεν είναι λογικό  να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, δεδομένου οτι έχει αμερικανική υπηκοότητα και διαμένει στη Νέα Υόρκη με την έγγυο σύζυγο του και το δεκαέξι μηνών παιδί του.
Αν γίνει δεκτή η αίτηση του και αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, θα μείνει υπό περιορισμό σε αυτό το διαμέρισμα στο Μανχάταν φορώντας “βραχιολάκι”.

Διαβάστε επίσης