Υγεία

Απόφαση: Οριστικά χωρίς κόσμο τα γήπεδα – Λουκέτο σε ΚΑΠΗ και συνέδρια


Χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός με τη Γούλβς και τα παιχνίδια των play-off - Εκτός απαγορεύσεων η προσέλευση στις εκκλησίες!

Κλείνουν οριστικά όλα τα γήπεδα για τους θεατές, μπαίνει λουκέτο στα ΚΑΠΗ, ενώ αναστέλλονται όλα τα συνέδρια στην ελληνική Επικράτεια, στο πλαίσιο των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ εντύπωση προκαλεί, ότι εξαιρεί των απαγορευτικών μέτρων, την προσέλευση στις εκκλησίες, όταν την ίδια στιγμή έχουν λάβει απαγορευτικά μέτρα, τόσο οι Καθολικοί, όσο και οι Μουσουλμάνοι.

Σε ότι αφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, που θα γίνεις την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Μαρτίου είναι και αυτό εντός των απαγορεύσεων, αλλά αναμένεται το μεσημέρι και η επικύρωση του «λουκέτου» από την UEFA. Πάντως στην Ιταλία, το ντέρμπι μεταξύ Γιουβένους και Ίντερ, έγινε το βράδυ της Κυριακής χωρίς κόσμο.

Η απαγόρευση προσέλευσης θεατών στα γήπεδα ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου μέχρι και τις 22 Μαρτίου

Η απαγόρευση των συνεδρίων ισχύσει από σήμερα μέχρι και τις 5 Απριλίου, ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία θα είναι κλειστά τα ΚΑΠΗ.

Η απόφαση

Αναλυτικότερα, η απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρησοχοίδη, Υγείας, Βας. Κικίλια, Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκη προβλέπει τα ακόλουθα:

Άρθρο 1
Την προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Άρθρο 2
Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας από 9.3.2020 έως και 5.4.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Άρθρο 3
Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) στο σύνολο της Επικράτειας από 9.3.2020 έως και 5.4.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης