Αγορές

Ανεβαίνει το "θερμόμετρο" στο χρηματιστήριο - Πρωταγωνιστούν οι τράπεζες


Αλλαγή κλίματος σημειώνεται στις αγορές κι οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κινούνται ανοδικά με αξιόλογα κέρδη, αναθερμαίνοντας τις προσδοκίες για περαιτέρω ανάκαμψη.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο η ανοδική αντίδραση συνεχίστηκε σήμερα με νέο άλμα του τραπεζικού δείκτη (+3,06%), καθώς ο κλάδος παραμένει στο επίκεντρο που ενδιαφέροντος, δίνοντας κατεύθυνση στην αγορά. Υψηλή επίδοση και από τον ΓΔ (+1,60%), που προσεγγίζει κρίσιμες αντιστάσεις.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια εκφράζουν αναλυτές και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα α΄τριμήνου που ανακοινώνουν σήμερα η Alpha Bank, η ΔΕΗ, η Aegean και άλλες μεγάλες εταιρείες μπορεί να δώσουν "καύσιμα"  στην αγορά για περαιτέρω άνοδο.

Σε αισιόδοξες προβλέψεις συνηγορεί το επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς. Στη Wall Street οι βασικοί δείκτες κερδίζουν αυτή την ώρα περίπου 1,3%, η τιμή του αργού πετρελαίου ανεβαίνει κατά 2% (στα 113,4 το brent), υποχωρεί οριακά η τιμή του φυσικού αερίου.

Εντονη μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης: Οι αποδόσεις κινούνται τώρα ανοδικά, ενώ το πρωί υποχωρούσαν: Του γερμανικού 10ετούς από -5 μονάδες βάσης έχει γυρίσει σε +2 μβ. Του ελληνικού από -10 μβ βρίσκεται τώρ +2 μβ στις πλατφόρμες διεθνών συναλλαγών

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο ΓΔ βρίσκεται πλέον σε περιοχή διαδοχικών αντιστάσεων, όπου η ανοδική κίνηση θα συναντήσει δυσκολίες.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι +1,79% στις 888,99 μονάδες και τερμάτισε στις 887,32 με άνοδο 1,60%..Ο FTASE25 κέρδισε 1,82% κλείνοντας στις  2.144,75 μονάδες. Στο +0,90% ο δείκτης των mid caps.

 Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό  +3,22% και έκλεισε +3,06%. Στην πρώτη θέση η Eurobank με +5,2%. Alpha και Πειραιώς +3,2%, Εθνική 0,3%. Οριακά στο κόκκινο η Attica Bank (-0,1%)

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +4,2%, ΑΔΜΗΕ +3,9%, Aegean +2,4%, Τιτάν +2,1%, Jumbo και Lamda +2%, Μυτιληναίος +1,7%, Βιοχάλκο και ΤΕΝΕΡΓΑ +1,5%.

Στο κόκκινο  μόνον η ΕλβάλΧαλκόρ (-0,3%)

Στη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση εντυπωσιακή άνοδο με μεγάλο όγκο συναλλαγών σημείωσαν οι Κέκροψ +13,2%, Frigoglass +8,5%, Elton +7,4%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα