Αγορές

Συνεχίζει ανοδικά το ΧΑ - Στο "τιμόνι" οι τράπεζες - Ενισχύονται τα ομόλογα


Με τις τραπεζικές μετοχές σε ρόλο οδηγού και τον κλαδικό τους δείκτη να σημειώνει άλμα +2,15%, συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση στο ΧΑ, αναθερμαίνοντας τις προσδοκίες για περαιτέρω ανάκαμψη. Η συναλλακτική κίνηση είναι αυξημένη  στην πρώτη μιάμιση ώρα συνεδρίασης, στοιχείο που υποδηλώνει ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και επανενεργοποίηση ξένων χαρτοφυλακίων.

 Οι βασικοί δείκτες έχουν υπερβεί σημαντικές αντιστάσεις και ο ΓΔ με 80% προσεγγίζει την επόμενη ισχυρή αντίσταση στη ζώνη των 885 μονάδων.

Θετικό κλίμα αλλά και επιφυλακτικότητα στις διεθνείς αγορές, που εστιάζουν στα θέματα του πληθωρισμού, του κόστους χρήματος και των επιπτώσεων από τον συνεχιζόμενο οικονομικό πόλεμο Δύσης-Ρωσίας.

 Μικρά κέρδη της τάξεως του 0,30% στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι, διολισθαίνει η τιμή του φυσικού αερίου, σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές πετρελαίου. Ιδιαίτερα θετική εικόνα στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί κατά 4 μονάδες βάσης, του γαλλικού 5 μβ.

Συνεχίζεται τοΑνοδικά το ΧΑ - Στο "τιμόνι" οι τρ΄πεζεςς Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 10 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 3,475%.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο ΓΔ βρίσκεται πλέον σε περιοχή διαδοχικών αντιστάσεων, όπου η ανοδική κίνηση θα συναντήσει δυσκολίες.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι +0,91% στις 881,36 μονάδες. Αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 0,67% και βρίσκεται στις 879,2 μονάδες..Ο FTASE25 κερδίζει 0,90% στις  2.125,5 μονάδες. Στο +0,50% ο δείκτης των mid caps.

 Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό  +2,35%. Τώρα  κερδίζει 1,92%. Προηγείται η Eurobank με +3,2%. Πειραιώς +2,2%, Alpha +1,4%, Εθνική 0,3%. Οριακά στο κόκκινο η Attica Bank (-0,3%)

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν οι Aegean +2,8%, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ+1,5%,  Jumbo +1%, ΤΕΝΕΡΓΑ, Τιτάν και Lamda +0,8%.

Στο κόκκινο ΕλβάλΧαλκόρ -0,6%, Coca-Cola και ΕΥΔΑΠ  -4%, ΕΛΠΕ -0,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα