Αγορές

Ανακάμπτουν οι τράπεζες, ανοδικά το ΧΑ, ενισχύονται τα ομόλογα


Ισχυρή ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται στο χρηματιστήριο, μετά τα χθεσινή πτώση που επιδείνωσε το ψυχολογικό λίμα, επιτείνοντας την – συνήθη σε προεκλογικούς περιόδους – αβεβαιότητα.

Ανακάμπτουν οι μετοχές της Εθνικής και της Coca-Cola, που  ήταν χθες οι βασικοί συντελεστές καταβύθισης  των βασικών δεικτών του ΧΑ, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες.

Σε θετικό έδαφος οι 23 από τις 25 μετοχές του FTASE25. Στο επίκεντρο της προσοχής  τα τραπεζικά χαρτιά.
 Θετική ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς ο αυξημένος τζίρος, που υποδηλώνει ενεργοποίηση ισχυρών χαρτοφυλακίων.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκφράζουν την άποψη ότι η σημερινή αντίδραση οφείλεται σε αγοραστικές παρεμβάσεις χαρτοφυλακίων που προσπάθησαν να αποτρέψουν περαιτέρω υποχώρηση των τιμών και  να προστατεύσουν τις αποτιμήσεις τους.

Οι κινήσεις αυτές αναμένεται ότι θα συνεχισθούν τις επόμενες μέρες, ενώ παράλληλα θα αυξάνονται οι πιέσεις και η μεταβλητότητα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης.

Θετική εικόνα στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί περίπου 2 μονάδες βάσης, στο 2,165%, προσεγγίζοντας το ιστορικό χαμηλό (2,148%). Ανεβαίνει οριακά του 10ετούς, προσεγγίζοντας το 3,43%

Στο ΧΑ ο Γενικός Δείκτης  ξεκίνησε με μικρά κέρδη, τα οποία σταδιακά διευρύνθηκαν.  Πήγε +2,11% στις 732,32 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 731,5 σημειώνοντας άνοδο 2%.
O FTASE25 ενισχύεται επίσης κατά 2% στις 1.889,9 μονάδες, κινούμενος στα υψηλά ημέρας.
Αλμα +3,60% πραγματοποιεί ο τραπεζικός δείκτης , που πήγε νωρίτερα μέχρι +4,04%.

Διαβάστε επίσης