Επιχειρήσεις

Αλλαξε χέρια 2,7% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


Συνεχίζονται οι μεταβιβάσεις πακέτων μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που συναρτώνται με την είσοδο νέων στρατηγικών επενδυτών στις δύο εταιρείες και με γενικότερες μετοχικές αλλαγές στον όμιλο.

Το βασικό πρόσωπο πίσω από αυτές τις συναλλαγές είναι ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιρειών Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος αυξάνει τη συμμετοχή του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξαγοράζοντας πακέτα από το ολλανδικό γκρουπ και Reggeborgh χρηματοδοτεί αυτές τις αγορές πουλώντας μετοχές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής σε στρατηγικούς επενδυτές.

 Σήμερα άλλαξαν χέρια 3 πακέτα μετοχών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συνολικής αξίας 30,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 2,7% της εταιρείας. Δύο πακέτα (2.232.143 μετοχών και 446.428) μεταβιβάστηκαν στα 11,20 ευρώ, τιμή 14,5% υψηλότερη από τη χρηματιστηριακή τιμή στο ταμπλό. Το τρίτο πακέτο (40.000 τεμαχίων) άλλαξε χέρια στα 10,06 ευρώ.

Χθες είχαν διακινηθεί δύο πακέτα 1.500.000 και 800.000 μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, που αντιπροσωπεύουν περίπου 2% της εταιρείας. Το συνολικό τίμημα ήταν 29,9 εκατ. ευρώ, περίπου ισόποσο αυτού που δόθηκε σήμερα για την αγορά πακέτων μετοχών της μητρικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Οπως ανακοινώθηκε πωλητής στις χθεσινές συναλλαγές ήταν ο Γ. Περιστέρης. Ως αγοραστής φέρεται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω ελεγχόμενων χαρτοφυλακίων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα