Ενέργεια

Ο Β. Μαρινάκης στην ενέργεια και τις κατασκευές - Μπήκε στη ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή –Επόμενο βήμα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


Αίσθηση στην αγορά προκαλεί μία επενδυτική-επιχειρηματική κίνηση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, που προμηνύει  αλλαγές στον επιχειρηματικό χάρτη του τομέα ενέργειας και των κατασκευών:

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, του μιντιακού συγκροτήματος Mega Channel- “Βήμα”, “Νέα” κλπ και ομίλου ναυτιλιακών εταιρειών, μπαίνει ως επενδυτής στον τομέα ενέργειας, αποκτώντας συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες συμφερόντων του κ. Μαρινάκη έχουν συγκεντρώσει περίπου 4,6% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργεακής, αγοράζοντας πακέτα από μεγαλομετόχους  και χαρτοφυλάκια του εξωτερικού.

Η κίνηση έγινε σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο και επικεφαλής του ομίλου Γ. Περιστέρη και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης μιάς συμφωνίας ευρύτερης συνεργασίας.

Θα ακολουθήσει η απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στη μητρική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπου ο μιντιάρχης-εφοπλιστής θα βρεθεί εταίρος και με την Μαριάννα Λάτση.

Οπως αναφέρεται από έγκυρες πηγές του κατασκευαστικού κλάδου, ο κ. Μαρινάκης θα αποκτήσει τουλάχιστον 5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αγοράζοντας μέρος του πακέτου (7%) που έχει μείνει στα χέρια της ολλανδικής Reggerborgh μετά την πώληση μεγάλου μέρους της συμμετοχής της σε εταιρείες της Μαριάννας Λάτση και στον Γ. Περιστέρη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα