Επιχειρήσεις

Υπογραφές στο deal Καντώνια-Στασινόπουλου - Η Cosmos Aluminium απορροφά την ΕΤΕΜ


Ενα νέο ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα δημιουργείται στον κλάδο διέλασης αλουμινίου, με τη συνένωση δύο επιχειρήσεων που κατείχαν ήδη ηγετική θέση στους τομείς όπου δραστηριοποιούνται. Η Cosmos Aluminium της οικογένειας Καντώνια - πρώην μεγαλομετόχων/ιδιοκτητών του ομίλου Βιοκαρπέτ/Exalco - απορροφά την ΕΤΕΜ, εταιρείια κουφωμάτων και πάνελ αλουμινίου, θυγατρική της ΕλβάλΧαλκόρ του ομίλου Βιοχάλκο/Στασινόπουλου.

Χθες υπογράφηκαν τα τελικά έγγραφα της συμφωνίας. Αμέσως ξεκινούν οι διαδικασίες συγχώνευσης και εταιρικού μετασχηματισμού, που προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου.

 Η συμφωνία προβλέπει ότι η ΕλβάλΧαλκόρ θα εισφέρει το σύνολο των μετοχών της ΕΤΕΜ, με αντάλλαγμα το 15% των μετοχών της "νέας" Cosmos Aluminium που θα προκύψει από τη συγχώνευση.

Η οικογένεια Καντώνια που κατέχει τώρα το 100% της απορροφώσας, θα διατηρήσει το υπόλοιπο 85%

Το νέο επιχειρηματικό σχήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση, έχει παραγωγική δυναμικότητα άνω των 70.000 τόνων και απασχολεί πάνω από 300 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκινά με ετήσιες πωλήσεις της τάξεως των 210 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να φθάσουν τα 300 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές.

Οι δραστηριότητες των συγχωνευόμενων εταιρειών είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους. Η Cosmos Aluminium δραστηριοποιείται στον τομέα του βιομηχανικού προφίλ αλουμινίου και έχει εξαγωγικό προσανατολισμό. Η ΕΤΕΜ επικεντρώνεται στον τομέα του αρχιτεκτονικού προφίλ αλουμινίου και στην κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου.Πραγματοποιεί μεγάλο μέρος του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της στο εξωτερικό, διαθέτοντας θυγατρικές σε Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Ουκρανία

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα