Επιχειρήσεις

Yalco: 8,2 εκατ. στις τράπεζες από πώληση ακινήτου στην Prodea


Συνεχίζοντας την προσπάθεια διάσωσης-εξυγίανσης, η εισηγμένη εταιρεία ειδών οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού Yalco, ρευστοποιεί ακίνητη περιουσία, μειώνει τον τραπεζικό δανεισμό και διαπραγματεύεται με τις πιστώτριες τράπεζες για περαιτέρω αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της.

Οπως ανακοινώθηκε, η Yalco πύλησε  στην επίσης εισηγμένη εταιρεία ακίνητης περιουσίας Prodea το βασικό της ακίνητο στα Οινόφυτα, όπου είναι εγκατεστημένες οι παραγωγικές της δραστηριότητες και λειτουργεί το κέντρο παροχής υπηρεσιών logistics.

Το ακίνητο αποτελείται από τρία όμορα αγροτεμάχια  συνολικής έκτασης 82 στρεμμάτων, με κτιριακές  εγκαταστάσεις 27,8 χιλ. τ.μ. Μετά την πώληση του, η Yalco θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων ως ενοικιάστρια.

Το τίμημα ανήλθε σε 8,25 εκατ. ευρώ και κατεβλήθη απ' ευθείας σε πιστώτρια τράπεζα, η οποία είχε προσημείωση επί του ακινόυ.
Το όφελος για την Yalco  είναι ότι μειώνει δραστικά τον τραπεζικό δανεισμό της – που υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ – καθώς και τις χρηματοοικονομικές δαπάνες της.

Επισημαίνεται ότι οι κινήσεις εξυγίανσης της εταιρείας προκάλεσαν ενδιαφέρον για τη μετοχή της, η οοία σημείωσε σημαντική άνοδο το τελευταίο 10ήμερο, με μικρό όμως όγκο συναλλαγών, απουσία προσφοράς.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Yalco Prodea