Αγορές

Χρηματιστήριο: «Ζητείται ελπίς» - και ανοδική αντίδραση


Μόνο μια τεχνική ανοδική αντίδραση μπορεί να αλλάξει τώρα το βαρύ, αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο χρηματιστήριο, μετά από μία εβδομάδα πτώσης που εξανέμισε κεφαλαιοποίηση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες και ουδείς διακινδυνεύει προβλέψεις για τη βραχυχρόνια πορεία της αγοράς, δεδομένου μάλιστα ότι χωρίς τάση παραμένουν και τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια.

Σε δοκιμασία τίθενται τώρα οι χαμηλότερες βραχυχρόνιες στηρίξεις, με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί τελικά η περαιτέρω καταβύθιση  του ΓΔ και των blue chips, που βρίσκονται ήδη σε υπερπουλημένα επίπεδα. Πρώτο ζητούμενο στη σημερινή συνεδρίαση η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 735-737 μονάδες.

Η συνέχεια θα εξαρτηθεί κυρίως από τη στάση των επιθετικών funds που πήραν τις τελευταίες μέρες τα ηνία στο ΧΑ και με τις ρευστοποιήσεις τους έδωσαν καθοδική κατεύθυνση στην αγορά.

Σημαντικές ειδήσεις-εξελίξεις που να υπαγορεύουν επιλογές  δεν υπάρχουν, πέραν της αβεβαιότητας που δημιουργούν η όξυνση του πολιτικού κλίματος,  η συνήθης αντιπολιτευτική «γκρίνια» για τη συμφωνία ελάφρυνσης χρέους και η αναζωπυρούμενη φημολογία ότι επίκειται επίθεση «αλά-Folli» σε άλλες μεγάλες εισηγμένες εταιρείες.

Καταλυτική επίδραση στο χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων μπορεί να έχει η έκθεση του ΔΝΤ που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα και θα περιέχει την «ετυμηγορία» του Ταμείου όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά τη συμφωνία ελάφρυνσης.

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα