Αγορές

Χρηματιστήριο: Υπερβαίνει αντιστάσεις και συνεχίζει ανοδικά ο ΓΔ


Ενα τεστ αντοχών και δυναμικής βρίσκεται σε εξέλιξη στο χρηματιστήριο, που παραμένει και σήμερα σε ανοδική τροχιά, ενώ η μεταβλητότητα αυξάνεται. Τα αρχικά κέρδη έχουν περιοριστεί, αλλά η συνολική εικόνα στο ταμπλό είναι θετική, συντηρώντας τις προσδοκίες για περαιτέρω ανάκαμψη. Περίπου 0,50% κερδίζουν αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές, εκτιμώντας ότι εταιρικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές εξελίξεις μπορεί να δώσουν ώθηση στην αγορά.Επισημαίνουν επίσης ότι ο ΓΔ έχει ήδη υπερβεί μιά περιοχή ισχυρής αντίστασης  και βρίσκεται ενώπιον δεύτερης, όπου μπορεί να ανακοπεί η ανοδική του πορεία.

Ρευστό σκηνικό στις ευρωπαϊκές αγορές, που εμφανίζουν σήμερα εικόνα σταθεροποίησης, με τους βασικούς δείκτες (DAX, FT-100, CAC-40%) να σημειώνουν οριακές μεταβολές της τάξεως του 0,15%. 

Ανάλογη εικόνα στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης. Υποχωρεί κατά 1,5 μονάδα βάσης η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ανεβαίνει του γερμανικού.

Μεταβλητότητα στις αγορές ενεργειακών προϊόντων. Στα 209,9 ευρώ (+2,2%) ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου, στα 98,2 δολάρια (+0,8%) η τιμή του πετρελαίου brent.

Καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος οι εξελίξεις στα ενεργειακά, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και οι αναμενόμενες νέες αυξήσεις επιτοκίων μέσα στον Σεπτέμβριο.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός, περίπου 8,5 εκατ. ευρώ σε δυόμιση ώρες συνεδρίασης

Οι βασικοί δείκτες κινούνται  από την αρχή της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος και σε μεγάλο εύρος διακύμανσης..

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι τις 885,01 μονάδες  (+1,09%). Τώρα βρίσκεται στις 879,5 μονάδες με άνοδο +0,45%.

Κατά 0,58% ενισχύεται ο FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης,στις 2.121,7 μονάδες. Οριακή μεταβολή +0,15% σημειώνει ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης "έγραψε" υψηλό +1,94%. Τώρα κερδίζει 0,70%. Στην πρώτη θέση η Alpha με +1,6%. Ακολουθούν Attica Bank +0,9%,  Εθνική +0,7%, Eurobank  +0,5%, Τρ. Ελλάδος +0,3%. Στο κόκκινο η Πειραιώς -0,8%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζει η Coca-Cola (+2%), που ανακοίνωσε σήμερα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου, δείχνοντας ότι υπεραντισταθμίζει τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επονται Lamda +1,5%,  Μυτιληναίος και Motor Oil +0,7%, Quest +0,5%, OTE +0,4%.

Στον αντίποδα ΕλβάλΧαλκόρ -1,9%, Βιοχάλκο -1%, Τιτάν και Aegean -0,8%, ΤΕΝΕΡΓΑ και Σαράντης -0,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα