Αγορές

Χρηματιστήριο Ανοδική αντίδραση μετά την καταιγίδα


Αλλαγή κλίματος σημειώνεται στο χρηματιστήριο, μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας και τη δραματική “βουτιά” της Παρασκευής. Σε τροχιά ανάκαμψης κινούνται σήμερα οι δείκτες, αξιόλογα κέρδη στο τραπεζικό ταμπλό, με τον κλαδικό δείκτη στο +1,5%.

Θετική εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου τα κέρδη είναι μικρότερα. Περίπου 0,4% κερδίζει ο DAX, στο +0,6% ο FTSE-100. Μικρές μεταβολές στις τιμές/αποδόσεις των ομολόγων της Ευρζώνης. Ενισχύονται οριακά τα ελληνικά, κατά 3 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του 5ετούς, κατά 1,2 μ.β. του 10ετούς.

Βασικός καταλύτης διαμόρφωσης κλίματος παραμένουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναγκαστική λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, με προφανείς επιπτώσεις στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στα δημοσιονομικά.

Επιφυλακτικοί οι αναλυτές, αποφεύγουν να διακινδυνεύσουν προβλέψεις για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Οπως επισημαίνουν, ο Γενικός Δείκτης διέσπασε διαδοχικές στηρίξεις και θα χρειασθεί αυξημένο τζίρο για να επανέλθει σε ανοδική τροχιά. Πρωτος στόχος για τον ΓΔ η επαναπροσέγγιση της περιοχής  των 876-883 μονάδων το οποίο αποτελεί τώρα ισχυρή αντίσταση.

Μετοχές και δείκτες

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος, Αυτή την ώρα βρλισκονται σε τροχιά ενδοσυνεδριακής διόρθωσης και τα κέρδη έχουν περιοριστεί.
Ο Γενικός Δείκτης  σημείωσε υψηλό +1,19% στις 869,16 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 865,3 με άνοδο 0,76%.
Ο FTSE25  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,95%. Στο +1% ο FT40M των mid caps.
Ο τραπεζικός δείκτης ξεκ΄΄ινησε με άλμα +2,57%. Τώρα τα κέρδη έχουν περιοριστεί σε 1,63%. Προηγείται η Attica Bank με +4,5%, ανακάμπτοντας μετά από διαδοχικά limit down. Ακολουθούν Εθνική  Alpha κσι Τρ. Ελλάδος +2%, Eurobank +1,5%. Στο κόκκινο η Πειραιώς  -0,2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  ΔΕΗ +2,5%, Jumbo +2,3%, OTE +1,7%, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος,+1,3%, ΕλβάλΧαλκόρ +1,2%, ΟΠΑΠ +1,1%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης