Αγορές

Επιχείρηση ανάκαμψης σε χρηματιστήριο και ευρωπαϊκές αγορές


Επιχείρηση… ανάκαμψης βρίσκεται σε εξέλιξη στο χρηματιστήριο αλλά και στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες. Λαμβάνοντας ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές καθώς και άλλα blue chips, η εγχώρια αγορά διατηρείται σταθερά πάνω από τις 1.300 μονάδες, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις και επιθετική αγοραστική διάθεση, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (26,35 εκατ.ευρώ).

Μετά τα χαμηλά 3 εβδομάδων που κατρακύλησαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, απόρροια του προβληματισμού των επενδυτών για τις γεωοικονομικές παρενέργειες από μια ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου στο Ισραήλ, σήμερα τα χρηματιστήρια παίρνουν ανάσα. Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται +0,32% και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 +0,17%.

Ακολουθώντας το διεθνές κλίμα, το χρηματιστήριο βρίσκεται και αυτό σε πορεία ανόδου. Εχοντας ενσωματώσει πλέον στις αποτιμήσεις τα "συν" από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, το ΧΑ, σύμφωνα με αναλυτές, θα εστιάσει τώρα στις επιχειρηματικές εξελίξεις και στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Καταλύτες θα αποτελέσουν στη συνέχεια η εισροή νέων επενδυτικών κεφαλαίων, τα μεγάλα deals εξαγορών, τα επενδυτικά projects, οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και τα βελτιωμένα δημοσιονομικά στοιχεία.

Μετοχές και δείκτες

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.309,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,65%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 26,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό +0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό +0,34%. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά κατά +1,38%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+4,93%), της Viohalco (+2,17%), της Εθνικής (+2,66%) και της Σαράντης (+2,07%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,37%) και της Τερνα Ενεργειακή (-0,19%).

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 48 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις