Αγορές

Σχοινοβασία στο χρηματιστήριο, ευμετάβλητες ισορροπίες


Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και νέων επιπέδων ισορροπίας βρίσκεται  η χρηματιστηριακή αγορά, μετά το μίνι ράλι της Δευτέρας και τη χθεσινή μικρή άνοδο, που έφεραν τους βασικούς δείκτες σε περιοχές κρίσιμων αντιστάσεων.

Η ανοδική κίνηση των δύο ημερών δημιούργησε  αξιόλογα βραχυχρόνια κέρδη, που αποτελούν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις. Παράλληλα όμως αναθέρμανε το αγοραστικό ενδιαφέρον χαρτοφυλακίων που είχαν μείνει αδρανή τις προηγούμενες εβδομάδες, βλέποντας το ρίσκο να αυξάνεται.

"Αντίγραφο" της χθεσινής συνεδρίασης αποτελεί η σημερινή, που ξεκίνησε  με "βουτιά" των βασικών δεικτών και συνεχίστηκε με ισχυρή ανοδική αντίδραση.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ήδη επανέλθει σε θετικό έδαφος και βρίσκεται σε υψηλό ημέρας (+0,24% στις 665,3 μονάδες), ο τραπεζικός παραμένει οριακά στο κόκκινο (-0,25%). Κατά 0,15% ενισχύεται ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης,  στις 1.596,1 μονάδες. Ευμετάβλητο σκηνικό, που μπορεί να διαφοροποιηθεί πλήρως τις επόμενες ώρες.

 Μετά την αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά, το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται πάλι στις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, που ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, με προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Εύλογη η επιφυλακτικότητα, που "μεταφράζεται" σε χαμηλό τζίρο (8,2 εκατ. ευρώ σε δύο ώρες συναλλαγών)

 Η εικόνα στο ταμπλό

Στο τραπεζικό ταμπλό με θετικό πρόσημο κινείται μόνο η Εθνική (+0,5%). Τρ. Ελλάδος -1,5%, Attica Bank -0,9%, Eurobank -0,8%, Πειραιώς -0,3%, Alpha -0,1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζει η ΔΕΗ με +3,5%. Ακολουθούν Φουρλής +2,5%, Βιοχάλκο +1,2%,  Ελλάκτωρ +1%, Aegean και Lamda +0,8%, Coca-Cola +0,6%.

Στον αντίποδα Τιτάν -0,7%, οτε -0,3%.

Στα mid caps προηγούνται Cenergy +2,2%, Ελτον +2%,  Κρι-Κρι και Profile +1,6%.

Στο κόκκινο Autohellas -2,5%, Ευρωπαϊκή Πίστη -2,1%, Ικτίνος και Ιασώ -0,8%.

Διαβάστε επίσης